4.3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

Macron anunță un dezastru natural în Guadelupa

Publicat pe


Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat că după uraganul „Fiona” din Guadelupa (teritoriu francez de peste mări), va fi declarat un regim de dezastre naturale.

Imagine din Guadelupa (teritoriu de peste mări al Franței. Foto: Shutterstock

După uraganul Fiona, va fi declarat un regim de dezastre naturale și vor fi trimise fonduri din fondul de asistență pentru teritoriile de peste mări”, a scris duminică liderul francez pe Twitter.

De asemenea, a ordonat ca reprezentanții guvernului să meargă în Guadelupa.

Formarea furtunii tropicale „Fiona” în Oceanul Atlantic a fost anunțată pe 15 septembrie. Duminică, furtuna s-a intensificat până la un uragan de categoria 1 pe scara Saffir-Simpson.

Potrivit Centrului Național de Observare a Uraganelor din SUA., viteza rafalelor de vânt în interiorul furtunii este de 35,7 m/s. Fiona fusese detectată inițial la 80 km sud de orașul Ponce din Puerto Rico și se deplasa în direcția nord-vest cu o viteză de 13 km/h.

Vânturi cu forță de uragan sunt prognozate pentru Puerto Rico duminică și părți ale coastei de est a Republicii Dominicane duminică și luni. În plus, va ploua în Puerto Rico, Insulele Livard, Insulele Virgine Britanice și SUA, Haiti și Republica Dominicană. Ploile vor duce la inundații rapide, inundații urbane și alunecări de teren în Puerto Rico și estul Republicii Dominicane, potrivit centrului.

Anterior, Centrul Național de Observare a Uraganelor din SUA a emis o avertizare de furtună pentru Puerto Rico. Președintele american Joe Biden a semnat duminică un ordin executiv prin care se declară starea de urgență în Puerto Rico din cauza furtunii tropicale Fiona și a ordonat acordarea de asistență federală autorităților acestui stat asociat SUA. Sursa: adevarul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri