2.4 C
București
luni, 5 decembrie 2022

Macron intenţionează să aibă "contacte directe" cu Putin despre situaţia din Ucraina

Publicat pe„Intenţionez să am contacte directe cu preşedintele rus în următoarele zile în primul rând pe subiectul instalaţiilor nucleare civile şi situaţiei Centralei Zaporojie”, a declarat Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

Preşedintele Franţei a precizat că se va consulta în prealabil cu Rafael Grossi, directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA).

Compania ucraineană Energoatom a anunţat miercuri că trei centrale nucleare au fost deconectate de la reţeaua electrică în urma bombardamentelor masive efectuate de Rusia asupra infrastructurii energetice.

„Strategia Rusiei este să descurajeze oamenii pe teren. Parlamentarii noştri au şi ei un rol de jucat”, a subliniat Emmanuel Macron, amintind că Franţa va găzdui în decembrie conferinţe pentru oferirea de asistenţă suplimentară Ucrainei.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a cerut marţi primarilor din Franţa să ofere ajutoare ţării sale pentru a împiedica Rusia să utilizeze frigul din această iarnă ca „armă de distrugere în masă”. „Kremlinul vrea să transforme frigul iernii în armă de distrugere în masă”, a declarat Zelenski în discursul rostit prin videoconferinţă la reuniunea Asociaţiei Primarilor din Franţa (AMF).

(sursa: Mediafax)

Sursa: jurnalul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri