9.3 C
București
luni, 27 martie 2023

MAE rus: Acordul privind cerealele a fost prelungit cu 60 de zile

Publicat peRusia a fost de acord cu prelungirea acordului privind cerealele pentru doar 60 de zile, a declarat, sâmbătă, pentru TASS purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova.

 

„Repetăm încă o dată. Rusia a fost de acord să prelungească acordul pentru şaizeci de zile”, a subliniat ea.

Zaharova a clarificat poziţia Moscovei în contextul în care s-a raportat că acordul privind cerealele ar fi fost prelungit pentru 120 de zile, conform News.ro

„Noi, atât Ministerul rus de Externe, cât şi reprezentanţii permanenţi ai Rusiei la ONU, am declarat în repetate rânduri că partea rusă a notificat toate părţile implicate în acord că prelungeşte acordul pentru 60 de zile. Toate părţile au fost notificate despre acest lucru verbal şi în scris prin intermediul unor note speciale”, a subliniat Zaharova.

Anterior, ministrul ucrainean al Infrastructurii, Alexandr Kubrakov, şi canalul de televiziune turc Haberturk au afirmat că acordul privind cerealele a fost prelungit cu 120 de zile.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU, Stephane Dujarric, nu au menţionat nicio dată, mai precizează TASS.Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri