2 C
București
duminică, 4 decembrie 2022

Mai multe asistente de la Spitalul Județean Călărași, somate să nu mai vină la serviciu în „uniforme provocatoare”. De unde a pornit scandalul

Publicat peConducerea Secției de Chirurgie de la Spitalul Județean Călărași a transmis, prin intermediul unui mesaj pe WhatsApp, că dorește ca asistentele din secție să nu mai vină la serviciu cu „uniforme mulate provocatoare, fuste scurte, unghii colorate, ținută necorespunzătoare în mediu sanitar”.

În urma apariției acestui mesaj în spațiul public, șefa secției a explicat pentru jurnaliștii locali că a decis să trimită mesajul după ce a observat felul în care pacienții se uită la asistente, informează Adevărul.

Astfel, asistentele nu vor mai avea voie să intre în secție cu „uniforme mulate provocatoare, fuste scurte, unghii colorate, ţinută necorespunzătoare în mediu sanitar”. Mesajul arată că la chirurgie există „cel puţin trei asistente în această situaţie”.

Profira Stan, asistenta-șefă a secției, a explicat pentru presa locală că, în mod normal, asistentele ar trebui să poarte „echipamentul regulamentar”.

Aceasta a mai adăugat că medicul șef de secție i-a atras și el atenția cu privire la modul în care asistentele se îmbracă.

„Nu așa am învățat la școală?”

Asistenta-șefă spune că asistentele din secție ar trebui să se îmbrace decent și mărturisește că a observat modul în care reacționează pacienții atunci când văd cum sunt echipate asistentele.

„Nu aşa am învăţat la şcoală, că trebuie să avem un echipament decent, nu excentric? Am constatat privirile bolnavilor, deci nu e normal ca o ţinută să nu fie regulamentară. Regulamentul nostru este fără unghii şi fără ojă, nu au ce să facă decât când sunt în concediu.  (…) Chiar şeful de secţie mi-a semnalat, eu nu am vrut să reacţionez chiar imediat, cu toate că constatasem, dar asta e, fetele tinere vor să-şi arate… Nu sunt absurdă, chiar nu am vrut să mă iau din prima de ele, pentru că aveau impresia că am eu ceva cu tinereţea lor, dar… Nu a pornit de la mine, a pornit de la privirile pacienţilor şi mi-a atras atenţia şeful de secţie şi a trebuit să iau măsuri şi să impun să se întoarcă la ţinuta regulamentară”, a declarat asistenta-şefă pentru jurnaliştii din Călăraşi.

De asemenea, asistenta-șefă a explicat că această problemă nu este întâlnită doar în secția sa, ci și în alte secții ale spitalului.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri