4.3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

Maia Sandu, blocată 3 ore pe aeroport. Președinta Republicii Moldova călătorea cu o cursă low cost

Publicat pe


A participat la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, a mers apoi la New York, la Adunarea Generală a ONU și a avut și o întâlnire cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei. După acest tur de forță, președinta Republicii Moldova s-a întors la Chișinău cu o cursă low cost. Vineri seara, Maia Sandu a fost blocată timp de trei ore pe un aeroport din Berlin.

Maia Sandu a fost blocată timp de trei ore pe aeroport, în Berlin

În timp ce unii șefi de stat călătoresc cu aeronave speciale, președinta Republicii Moldova alege curse low cost, ceea ce înseamnă că trece prin aceleași probleme și obstacole cu care se confruntă orice pasager normal.

Vineri seara, 23 septembrie 2022, Maia Sandu a fost blocată trei ore pe aeroport, în Berlin. Liderul de la Chișinău a participat săptămâna trecută la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, apoi la Adunarea Generală a ONU de la New York și a avut și o întâlnire cu Olaf Scholz, cancelarul german.

Liderul de la Chișinău a așteptat trei ore pe aeroportul din Berlin, din pricina unei defecțiuni la aeronava cu care urma să se întoarcă în Republica Moldova, potrivit nordnews.md.

Mai multe imagini cu șeful de stat au fost publicate în mediul online de bloggerul Dragoș Galbur, care se număra printre pasagerii cursei low cost.

„Am venit de la Berlin la Chișinău împreună cu doamna președinte, cu un zbor low-cost. Nu e nicio senzație, dar pentru asta merită un respect aparte, dat fiind faptul că 30 de ani majoritatea președinților cheltuiau banii publici pe zboruri charter în lux și opulență. Banul public trebuie cheltuit cu bun simț!”, a scris Galbur, pe Facebook.

Sursă foto: Facebook/ Dragoș Galbur

Ce se va întâmpla dacă rușii opresc livrările de gaz în Republica Moldova de la 1 octombrie

Recent, Maia Sandu declara că Republica Moldova ar putea primi gaz din România, în cazul în care Gazprom va sista livrările către Chișinău de la 1 octombrie.

Președinta țării de peste Prut a mai spus că Transnistria ar putea primi gaz din România, doar dacă va plăti pentru el.

„Cei din Transnistria, dacă sunt gata să plătească, dacă vor achita în avans precum partea dreaptă a Nistrului, atunci da. Dar dacă oamenii nu sunt dispuşi să plătească, partea dreaptă nu poate achita pentru ei”, a afirmat Maia Sandu.

Sandu a afirmat că dialogul dintre Chișinău și Moscova nu mai există de la începutul războiului din Ucraina și a ținut să nege acuzațiile că autoritățile nu vor să negocieze preţurile la gaz cu Rusia.

„În fiecare lună există încercări ale Guvernului de a revizui această formulă, dar Gazprom nu are nicio dorinţă”, a afirmat Sandu.

Sursa: www.impact.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri