16.5 C
București
duminică, 4 iunie 2023

Mailul trimis unor firme în numele „inspectorului general al poliției”: „Altfel vom fi nevoiți să vă arestăm”/ „Cine e cu musca pe căciulă o fură lejer” FOTO

Publicat peSambata, 28 Ianuarie 2023, ora 21:50

114 citiri

Mulți români cad victime înșelătoriilor clasice care funcționează de ani buni, în timp ce infractorii inventează noi metode.

Cei care le identifică le fac publice anunțând autoritățile sau în mediul online, pentru a-i preveni și pe alții în legătură cu diferite pericole.

O româncă a primit un astfel de mail pe adresa oficială a firmei și a postat mai multe capturi pe Facebook.

„Mail primit pe adresa oficială a firmei… O nouă formă de înșelătorie… Mare atenție!”, a scris aceasta pe Grupul antreprenorilor din România.

„Am postat ca să vedeți până unde ajung unii. Dacă ar fi fost pe mailul personal, mai ziceam, dar pe mailul firmei. Plus că sunt propoziții întregi în care nu sunt despărțite cuvintele între ele”, a precizat autoarea postării în comentarii.

„Am găsit și eu acest mail”

În comentarii, unii menționează că au primit acest mail, iar alții se distrează.

„Când mă gândesc că mama proștilor e mereu gravidă și că la acest mesaj măcar unul îi dă curs, cu capul mă ia.”

„A fost un caz în care unul s-a spânzurat după ce a primit ceva email asemănător.”

„E cu atenționare ca să ai timp să te ascunzi.”

„Mie-mi plac alea 3 puncte de suspensie din final. Adică exact așa cum se face anunț oficial din partea autorităților!”

„Am găsit și eu acest mail în spam.”

„S-a gândit să nu lase aproape nici o instituție neimplicată”

„Tot e bine că „inspectorul” IGPR are adresa de gmail, scrie din partea EUROPOL (după cum apare în semnătură) iar citația scrisă e din partea INTERPOL, s-a gândit să nu lase aproape nici o instituție neimplicată.”

„Faza e că cine e cu muscă pe căciulă o fură lejer.”

„…astfel încât familia dvs., rudele dvs. și întreagă Românie să știe ce faceți în fața calculatorului și în fața telefonului dvs.” Mamă, asta cu ÎNTREAGĂ ROMÂNIE e tare de tot! Adică nu s-a rezolvat cazul de la Caracal și cine știe câte altele de care habar nu avem, da’ acuma…o să te știe ÎNTREAGĂ ROMÂNIE!!! Jeez, dacă n-ar fi de plâns că, din păcate, sunt persoane care cad în capcană, ar fi de râs până leșini!”

„Oamenii naivi intră în panică”

„Mulți primesc astfel de emailuri, multe intră în spam. Sunt trimise de diverși din țările slab dezvoltate, sunt traduse cu vreun translate, iar oamenii naivi intră în panică. Metode de înșelătorie ieftină, dar din milioanele de emailuri sigur ține la cineva.”

„Întotdeauna trimite la [email protected] – se ocupă ăia de ei.”

„Care se lasă păcăliți merită arestați de poliția animalelor.”

„Am primit și eu pe adresa personală.”

„E veche schema! Am pățit asta în Italia acum aprox 8-9 ani. Dar era ceva mai amplu. Era vorba de Poliția Financiară, trebuia să plătesc o amendă de 99€ și îmi blocase laptopul. Îmi apărea pe ecran doar mesajul ăsta, nu puteam face nimic altceva.”

Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri