13.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Majoritatea USR – Raul Ambruș a schimbat CA al STPT cu o componență formată din…membri de partid și persoane din partea lui Ambruș

Publicat pe


Procedura de demitere a consiliului de administrație a STPT s-a consumat, marți, în ședința de plen a Consiliului Local Timișoara. Așa cum era de așteptat, circul a fost total, iar administrația USR, alături de ceea ce viceprimarul Ruben Lațcău a numit independentul Raul Ambruș, și-a impus favoriții în organul de conducere al societății de transport local. Lista ”câștigătorilor”, jumătate USR-iști cu carnet de partid, cealaltă jumătate fiind câteva persoane din partea ”independentului”, respectiv un angajat din primărie coleg de birou cu Sanda Greblă.

Procedura a fost atât de (cel puțin) ciudată încât proiectul anunțat cu o zi înainte de primarul Dominic Fritz în cadrul unei conferințe de presă a fost inclus pe ordinea de zi suplimentară, iar la votare viceprimarul Ruben Lațcău a mai aplicat o serie de amendamente, care au dus și la renumerotarea articolelor proiectului. Conform practicii folosite deja la schimbarea altor consilii de administrație din societățile primăriei, numele noii componențe a CA a fost ”scoasă din joben” chiar la fața locului de formațiunea dominantă din consiliul local. Aleșii poporului din CLT au primit proiectul de hotărâre doar în seara zilei dinaintea votului. Inițiatorul proiectului, primarul Dominic Fritz, a avut doar apariții minuscule în timpul ședinței de plen, iar la votul pentru CA a lipsit din disputa consilierilor total.

Teoretic, noii conducători care vor pune mâna la ”reșaparea” STPT vor sta pe funcție doar patru luni, după care se va alege un consiliu de administrație prin concurs. Rămâne de văzut dacă așa va fi.

Consilierii PNL și Roxana Iliescu, din partea Pro România, au anunțat și public că nu vor participa la vot, dar chiar și așa au fost introduși cu toții în sistemul electronic de vot, deși nu au mai apăsat butoanele aferente.
USR-știi au reușit, cumva, să se contrazică singuri. Prima dată Ovidiu Merean a anunțat că la Timișoara sunt jumătate din mijloacele de transport din Cluj, pentru ca puțin mai târziu Aida Szilagyi să spună că mijloacele de transport local din oraș sunt tot timpul goale.

Până la urmă lista USR – independentul Ambruș a fost votată de USR – independentul Ambruș. Lista pestriță include membri USR, inclusiv un fost candidat la un post de primar, pe modelul promovat și la Colterm, unde a ajuns conducător candidatul partidului de la Giroc, persoane aflate în siajul lui Raul Ambruș, și un angajat din primărie. Este vorba despre Sorin Ungurușanu, Paul Finta, Tiberiu Simionaș, Mădălin Dogaru, Mihai Dan Gheorghe, Cosmin Buzan, Daniel Popescu, Cosmin Pavlovici și Mădălin Gheorghe.

Tiberiu Simionaș este membru în Biroul Local al USR și s-a făcut remarcat pentru lupta cu fosta administrație a orașului pe diferite teme, mai ales pe cea a Muzeului Tramvaielor, dat afară de la depoul din Take Ionescu pentru a face loc MultipleXity. Mădălin Dogaru a fost pe lista celor care au candidat în cursa internă a USR Timișoara pentru CL, iar ”starul” listei pare Cosmin Buzan, cel care a candidat din partea USR la Primăria Sânmihai.

Lista independentului Ambruș i-a cuprins pe Paul Finta, el a fost ales în 2013 în Biroul Politic al TNL Timișoara și este avocat. Cosmin Pavlovici a fost membru PNL și membru în consiliul de administrație de la Colterm și la SDM. De asemenea, Mădălin Gheorghe a fost unul dintre cei mai aprigi contestatari, din echipa Ambruș, la alegerile cu circ din PNL Timișoara. Un alt nou membru CA este Daniel Popescu, el este angajat în Primăria Timișoara și este coleg de birou cu Sanda Greblă.

Nu putem nici de această dată să nu remarcăm circul tot mai evident din plenul consiliului local. Odată cu acest plen am descoperit de ce s-a insistat atât de mult ca Ruben Lațcău să fie președinte de ședință. El a fost pe deplin ”dominant”, a tăiat microfonul la momentul potrivit pentru consilieri, i-a blocat pe alții când vorbeau, a condus ședința cu mână tare și a folosit din nou caracterizări lipsite de diplomație la adresa colegilor săi.

Sursa: debanat.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri