22.6 C
București
miercuri, 10 august 2022

Mămică din Cluj ținută cu micuțul afară, în frig, la Spitalul de Copii: Tișe și Vakar știu cumva în ce condiții de c**** consultă medicii de la UPU Copii?

Publicat peO mămică din Cluj și-a vărsat furia pe managementul Spitalului de Copii din Cluj, dar și pe ”boss-ii” de la Consiliul Județean Cluj, Alin Tișe și Vákár István, care administrează Spitalul. 

La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca știe cineva dacă mai există șefi, manageri, coordonatori?

Dar domnii de la Consiliul Județean Cluj – Alin Tișe, Vákár István știu cumva în ce condiții de c**** consultă medicii de la UPU Copii? Știu oare că părinții stau ore întregi afară, cu copii bolnavi în brațe și așteaptă să li se facă… triajul? Apoi se mută la altă coadă, unde mai așteaptă 2, 3, 4, 5 ore și se uită disperați după o doamnă asistentă, care iese la interval de 30, 40, 60 min și strigă câte un nume de pe o fișă?

Ah, cred ca domnii nu știu, că sunt ocupați să trimită zilnic niște comunicate de presă triste, ca să își justifice salariile, existența în funcții publice și importanța autoimpusă.

Și în timp ce în rapoarte oficiale Spitalul de Copii are bifate rubrici de ”foarte bine”, în #Cluj centru medical, universitar, cultural etc etc, niște zeci de părinți stau fix acum in curtea spitalului de copii, singurul loc unde durerea copiilor ar putea fi luată, cumva. Dar după 5, 6, 7 ore de așteptare.

Și să nu uit: camerele de gardă de la Pediatrie 2 și 3 sunt închise. De ce? Doamna infirmieră care iese să strige numele pacienților nu știe (logic că nu, nici nu e treaba ei). Dar e drăguță și spune că toți copiii „de aici vor fi văzuți în noaptea asta”.

Noapte bună!”, a încheiat Ancuța Ciolan, postarea revoltată.

Spitalul de Copii din Cluj este o castană fierbinte pe care Alin Tișe se face că nu o vede

Conducerea de la Spitalul de Copii din Cluj a fost contestată în zeci de materiale de presă, dar Alin Tișe nu a luat nicio măsură, ba chiar mai mult a continuat să laude realizările. 

Spitalul de Copii din Cluj este printre cele mai dezorganizate și haotice instituții medicale din România, din punct de vedere administrativ. Își desfășoară activitatea în clădiri împrăștiate în tot orașul și nimic nu s-a făcut până acum pentru a rezolva lucrurile. 

Tișe promite de câțiva ani un spital integrat de copii, dar totul este la nivel de aprobări și declarații. S-a identificat un teren în Borhanci, s-au făcut planșe și s-a anunțat că este finanțare prin PNRR (Program prin care Uniunea Europeană vrea să stimuleze economiile afectate de pandemie).

Până departe, însă, mai este mult! Spre exemplu, în 2009, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, la fel promitea și Spitalul Regional de Urgență, pentru care a găsit un teren, dar degeaba pentru că nici azi, după 13 ani, nu s-a pus o lopată de beton la fundație. 

Asigurarea privată nu e soluție” În caz de urgență părinții sunt arși la buzunar

O mămică a spus că mai bine s-ar apela la asigurări private. ”Asigurare privată de sănătate! Altă soluție mai bunā nu găsesc şi nu ştiu cât şi ce mai trebuie să se întâmple ca să se schimbe ceva la stat…”, a scris ea.

Și ce faci cu asigurarea privată? Fix nimic! Îți zic eu. Am și e degeaba. Am avut și la marele spital privat cu camera de garda… Urgențele sunt acoperite puțin, daca e de internat cu tot cu asigurare te taxează de îți faci credit apoi să plătești și dacă devine grav tot la stat te transferă. Am schimbat la alții. Ăștia nu au camera de garda, dar măcar găsesc loc peste zi la ei, dar nu în fiecare zi. În fine. Nici măcar la acest capitol Clujul nu excelează, așa cum ar vrea unii să pretindă. Atâta timp cât nu va exista concurență reală și în privat, e degeaba. Doar o iluzie că avem unde merge. Nu, nu avem. Dacă ai ghinionul să fie copilul bolnav noaptea și, în weekend, doar rugăciunile te mai salvează”, a replicat o altă mămică.Sursa: www.stiridecluj.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri