21.2 C
București
joi, 1 iunie 2023

Marcel Ciolacu, mesaj tranșant pentru PNL pe tema ”Majorarea pensiilor”: ”Moral, nu au niciun drept să ne dea vreo indicație. Să aibă decența să se oprească din această mascaradă”

Publicat peAflat la Reșița, acolo unde a participat la Conferința județeană de alegeri a Organizației Județene PSD Caraș – Severin, Marcel Ciolacu – președintele social-democraților – a transmis un mesaj dur la adresa colegilor liberali din coaliția de guvernare, cerându-le acestora ”să se oprească din această mascaradă”.

Liderul PSD i-a criticat pe liberali în contextul discuțiilor despre majorarea pensiilor, spunând că acestea trebuie să crească cu peste 15%.

După o guvernare de doi ani de dreapta, a spus Marcel Ciolacu, s-ar fi așteptat ca liberalii ”să-și recunoască vina”, ceea ce ar fi un ”lucru normal”.

Am avut o guvernare de doi ani de dreapta. Mi-aș fi dorit foarte mult ca anumiți colegi de coaliție, să-și recunoască vina. Nu e un lucru ieșit din comun, ci un lucru normal. Dorim să trăim într-o Românie normală. Nu s-a întâmplat acest lucru. Fiecare are consultanții care-l sfătuiesc într-un anumit fel și-și ia deciziile cum dorește, dar am o rugăminte la toată lumea, dar mai ales la colegii noștri de coaliție – să aibă decență.

Ei nu pot vorbi și să dea PSD indicații în ceea ce privește pensiile sau veniturile românilor. Nu au acest drept moral”, a declarat Marcel Ciolacu.

”Ne-au ținut în perioada pandemiei prin casă, în timp ce ei beau și fumau în birouri”

Liderul PSD a mai spus că, în anul 2021, liberalii i-au ținut pe români în case, în timp ce ei ”beau și fumau în birouri”, iar părinții ”nu aveau acces în spitale, pentru că nu au fost în stare să gestioneze o pandemie” și ”au cumpărat vaccinuri de miliarde de euro cât pentru zece populații ale României”.

Marcel Ciolacu consideră că liberalii fac, în ultima perioadă, o ”mascaradă” și este momentul ”în care să ne hotărâm în ce direcție să o luăm”.

Eu le cer un singur lucru – să fie decenți! PSD își are drumul lui. Chiar și în perioada de opoziție, mai mult, am venit cu soluții și propuneri, decât cu critici. România trecea, oricum, printr-o perioadă grea… Eu cred că e momentul în care să ne hotărâm în ce direcție să o luăm. Eu cred în continuare că cei cu pensii mici nu pot face față inflației provocată de criza de la energie, o consecință a liberalizării prețului la energie de către o guvernare de dreapta… Pensiile mici trebuie să crească în România cu peste 15%. Rostul nostru, ca social-democrați, e să avem grijă de acești oameni, cum am avut în ultimii 32 de ani. Ei nu au avut grijă.

Îi rog frumos, pentru ultima oară, să aibă decența, să se oprească din această mascaradă pe care o fac în ultima perioadă, pentru că eu și colegii mei nu vom accepta acest lucru. Repet, moral, nu au niciun drept să ne dea vreo indicație sau să vină cu vreo sugestie. Întâi să facă măcar 10% față de cât a făcut PSD și pe urmă vom sta de vorbă”, a mai declarat Marcel Ciolacu la Reșița.


Citește și: 

Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri