15.6 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023

Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu giganții IT, în timp ce Guvernul ar pregăti tăierea facilităților în domeniu. Ce a discutat cu Apple, Amazon și IMB

Publicat pePremierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit miercuri, 6 septembrie, la Palatul Victoria, întrevederi bilaterale, cu executivi de la vârful corporațiilor majore la nivel mondial în domeniul IT– Apple, Amazon și IMB – în contextul organizării la București a Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări (I3M) și a Forumului de Afaceri I3M, în perioada 6-7 septembrie. Întâlnirile au avut loc pe fondul intențiilor apărute în spațiul public, fără a fi prezentat un proiect oficial al autorităților de la București, de a limita facilitățile oferite IT-iștilor.

Prim-ministrul României s-a întâlnit cu Sebastien Gros, director pentru Afaceri Guvernamentale Europa al companiei Apple, Michael Punke, vicepreședinte pentru politici publice globale al companiei Amazon, și David N. Barnes, vicepreședinte pentru politica globală a forței de muncă al companiei IBM.

Prim-ministrul a primit la Palatul Victoria delegațiile Apple, Amazon și IBM, companii care participă la Forumul de Afaceri al Inițiativei celor 3 Mări organizat de Guvernul României în data de 7 septembrie 2023.

„Reforma digitală este cea mai importantă componentă a reformei administrative”

Potrivit comunicatului Guvernului, discuțiile s-au axat asupra oportunităților de colaborare între România și cele trei mai companii, cu scopul de a accelera digitalizarea sistemului administrativ și a grăbi reforma digitală a administrației publice.

„Reforma digitală este cea mai importantă componentă a reformei administrative asumată de Guvern. România și românii așteaptă de multă vreme servicii publice moderne și mai eficiente. Putem răspunde acestei așteptări firești lucrând împreună cu experții și cu companiile din industria tehnologiei”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

La întrevederi au mai participat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, și ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea.

„Alături de premierul Marcel Ciolacu am avut o serie de întâlniri productive cu cei din conducerea ai unor giganți din industria tehnologiei, precum IBM, Amazon și Apple. Ca ministru nu mai pot să privesc doar din postura utilizatorului, este de datoria mea să aduc astfel de tehnologii și în administrația publică. Astăzi stăm la masă cu liderii din industrie și colaborăm cu ei pentru a face o diferență reală în viața de zi cu zi a românilor. Suntem hotărâți să ducem România în fruntea inovației tehnologice, să creăm un mediu propice pentru dezvoltarea sectorului IT&C în țara noastră și să aducem administrația publică la un click distanță de cetățeni”, a declarat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan.

Potrivit Guvernului, discuțiile cu reprezentanții Apple s-au desfășurat în jurul subiectelor pe care compania le abordează la nivel global, cu focus pe mediu și soluții de cybersecuritate. Alte două…Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri