9.3 C
București
luni, 27 martie 2023

Marcel Ciolacu spune că Nicolae Ciucă nu va mai fi în Guvern după rotativă

Publicat peMarcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că după ce se va produce rotativa guvernamentală, actualul premier, liderul PNL Nicolae Ciucă, nu va mai face parte din Executiv, acesta dorindu-și să conducă Senatul.

Ciolacu spune că Ciucă nu va mai face parte din Guvern după rotativă

Potrivit Agerpres, întrebat, la Digi24, dacă Nicolae Ciucă va face parte, ca vicepremier şi ministru al Apărării, din Guvernul pe care el îl va conduce, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu. Din câte cunosc eu şi din discuţiile avute cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă, domnia sa doreşte să meargă preşedintele Senatului. (…) Îmi asum ceea ce v-am spus. Vă spun ceea ce am vorbit eu cu domnul prim-ministru. Domnul Nicolae Ciucă nu cred că îşi doreşte să se mai întoarcă ministru al Apărării. Ar fi şi o debalansare a forţelor, fiindcă eu sunt preşedinte PSD, el este preşedintele PNL, s-ar crea un disconfort şi în PNL şi în PSD. Deci e un scenariu aruncat pe piaţă, nu este singurul”.

Ciolacu vrea păstrarea coaliției cu PNL și după 2024

Totodată, Ciolacu a spus că nu exclude posibilitatea de a candida la alegerile prezidenţiale de anul viitor în tandem cu Ciucă.

„Îmi menţin părerea că cea mai bună soluţie e o coaliţie între Partidul Social Democrat şi PNL, văd o colaborare şi din 2024. Cum creionăm acest lucru, cum ducem discuţiile, vedem în perioada următoare. Acum trebuie să ne ridicăm la aşteptările românilor. Dacă mergem separat, e greu să mai creionezi o coaliţie. Are şi politica limitele ei. Dacă facem o alianţă politică, cred că vom avea un viitor comun în 2024 în ce priveşte majoritatea parlamentară”, a mai declarat președintele PSD.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri