25.9 C
București
miercuri, 10 august 2022

Marea Britanie a confiscat primul iaht al unui oligarh rus. ”Beneficiarii regimul domnului Putin nu pot naviga în jurul Regatului Unit”

Publicat peMarti, 29 Martie 2022, ora 16:49

1016 citiri

Marea Britanie a anunțat marți, 29 martie, confiscat primul superyacht în apele martitime britanice, ca parte a sancțiunilor împotriva Rusiei.

Iahtul de 38 de milioane de lire sterline, numit Phi, este deținut de un om de afaceri rus a cărui nume nu a fost dezvăluit.

Secretarul pentru Transporturi, Grant Shapps, a declarat că persoana nu a fost sancționată, dar are „legături strânse” cu președintele rus Vladimir Putin.

Marea Britanie a introdus o serie de sancțiuni împotriva persoanelor și firmelor ruse în urma invaziei Ucrainei.

Iahtul Phi cu o lungime de 58,5 m a fost identificat pentru prima dată ca fiind potențial deținut de un rus pe 13 martie, dar proprietatea sa este „în mod deliberat bine ascunsă”, a spus guvernul.

Acesta a adăugat că firma la care este înregistrată nava are sediul în insulele din Caraibe, St Kitts și Nevis, dar purta steaguri malteze pentru a-și ascunde originile.

Secretarul pentru Transport a spus că această mișcare a fost „un avertisment clar și dur pentru Putin și prietenii săi”.

„Nava nu va merge nicăieri deocamdată”, a spus el. „Oamenii care au beneficiat de regimul domnului Putin nu pot beneficia de navigarea în jurul Londrei și al Regatului Unit cu nave ca acesta”.

Pe site-ul său web, constructorul navei Royal Huismandescrie, Phi – care este numit după conceptul matematic cunoscut și sub numele de Numărul de Aur – este descris ca fiind „magnific de senzual”.

Iahtul albastru strălucitor are ceea ce constructorii numesc o „pivniță infinită”, precum și o piscină cu apă dulce și un apartament penthouse pe puntea superioară.

Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri