11.8 C
București
marți, 21 martie 2023

Marea Britanie oferă Republicii Moldova 10 milioane de lire sterline

Publicat peMinistrul de Externe al Regatului Unit sosește la Chișinău, urmând să anunțe că Marea Britanie oferă Republicii Moldova 10 milioane de lire sterline pentru a-și îmbunătăți „reziliența” împotriva influenței Rusiei.

James Cleverly, secretar pentru Afaceri Externe al Marii Britanii, efectuează o vizită în Republica Moldova și în Georgia. În perioada 15 – 16 martie 2023, șeful Diplomației britanice se află în Republica Moldova. Apoi, la 17 martie, James Cleverly va fi în Georgia.

„Trebuie să întărim reziliența acestor țări împotriva amenințărilor hibride ale Rusiei”, precizează un comunicat de presă al guvernului britanic.

La Chișinău, oficialul britanic se va întâlni cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu. Ministrul britanic va anunța un ajutor „suplimentar” de zece milioane de lire sterline pentru Republica Moldova. Acești bani vor sprijini economia și reformele democratice.

Pentru Georgia, Marea Britanie va oferi 500.000 de lire sterline. Acești bani vor sprijini procesul de organizare, în anul 2024, a unor alegeri „libere și corecte” în Georgia, „ferite de interferențe externe”, a anunțat guvernul britanic.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri