10.6 C
București
miercuri, 5 octombrie 2022

Marea Britanie trimite militari în România: „Acest lucru ne ţine pe toţi în siguranţă şi demonstrează Rusiei cât de inacceptabil este comportamentul său”

Publicat pePrezența NATO se consolidează în flancul estic al alianței. Astfel, pe lângă militarii americani care se află deja pe teritoriul României, britanicii au promis prin intermediul lui Sir Tony Radakin că vor trimite trupe în țara noastră.

De-a lungul timpului, amiralul Radakin a îndeplinit diverse funcții de comandă, atât pe uscat, cât și pe mare, inclusiv la comanda forțelor internaționale. Oficialul armatei britanice a venit vineri pentru prima dată în România.

„Este o plăcere să mă aflu aici, în România. Este prima dată când vizitez această ţară. Sunt de 100 de zile şeful apărării şi aceasta este a treia ţară străină pe care o vizitez.

Am avut discuţii foarte productive cu şeful apărării dumneavoastră, cu care am vorbit despre situaţia internaţională actuală şi despre modul în care ţările îşi unesc forţele, în special ţări ca România şi ca Regatul Unit, ca doi parteneri din NATO cu o relaţie militară solidă. Legătura noastră militară durează de mult timp şi este fundamentată pe toate forţele noastre armate”, a mai declarat militarul, într-o conferință de presă.

Echipaje ale forței aeriene britanice vor ajunge în România la începutul lunii aprilie, a transmis un oficial al armatei din UK, amiralul Tony Radakin. De luna viitoare, aviața militară a Regatului Unit va avea în țara noastră misiuni de supraveghere a spațiului aerian, a asigurat comandatul Forțelor Armate din Marea Britanie.

Vineri, Radakin, aflat în vizită în România, a transmis un mesaj de solidaritate cu armata română.

„Armatele noastre conlucrează strâns, la fel şi forţele navale şi sunt bucuros că forţa noastră aeriană protejează cerul de deasupra noastră şi că forţa noastră aeriană va fi aici la începutul lunii aprilie continuând să protejeze cerul României pentru că este unitatea militarilor noştri, unitatea reacţiei politice cea care răspunde la ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Acest lucru ne ţine pe toţi în siguranţă şi demonstrează Rusiei cât de inacceptabil este comportamentul său şi cum ne vom uni forţele pentru a ne proteja comunităţile şi pentru a sprijini Ucraina”, a declarat militarul britanic.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri