16.5 C
București
duminică, 4 iunie 2023

Marea Britanie vrea să livreze Ucrainei 14 tancuri Challenger 2 până la sfârșitul lunii martie

Publicat peTancurile Challenger 2 pe care Marea Britanie le furnizează Ucrainei ar trebui să ajungă în țara devastată de război la sfârșitul lunii martie, a precizat Alex Chalke.

La începutul acestei luni, Marea Britanie și-a anunțat intenția de a trimite tancuri Challenger 2 și alte sisteme de artilerie pentru a sprijini Ucraina să respingă agresiunea militară rusa.

Făcând o declarație în Camera Comunelor, Alex Chalk a ţinut să precizeze că Marea Britanie va începe să instruiască, începând de săptămâna viitoare, mai mulți soldați ucraineni pentru ca aceştia să poată învăţa cât mai repede cum să utilizeze tancurile Challenger 2.

În ceea ce privește data la care tancurile Challenger 2 vor ajunge în Ucraina, el a adăugat: „Intenția este că acest lucru să se întâmple la sfârșitul lunii martie”.

La începutul acestei luni, Marea Britanie a declarat că va trimite 14 tancuri Challenger 2 în Ucraina. Ulterior, și alte țări, inclusiv Statele Unite și Germania, s-au angajat să furnizeze tancurile.Sursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri