24.6 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023

Marfar încărcat cu zeci de mașini noi, deraiat în Teleorman. Un tren cu peste 200 de călători la bord a frânat brusc, pentru a evita ciocnirea

Publicat peCei mai mulţi dintre călători dormeau, astfel că în momentul în care trenul intercity a frânat brusc au fost împinşi dintr-o parte în alta.

Accident feroviar în Teleorman. A fost declanșat planul roșu de intervenție, o persoană a fost transportată la spital

La faţa locului este o adevărată mobilizare de forţe, au venit ambulanţe, maşini de poliţie şi de pompieri, iar în spitalele din zonă s-a declanşat planul rosu de intervenţie. Cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar una dintre ele a fost transportată la spital.

Ceilalţi călători au fost îmbarcaţi în mai multe autobuze, transportaţi apoi spre alt tren şi urmează să ajungă în Gara de Nord. 

„Este vorba de un tren de călători InterRegio 1822 Arad-Bucureşti, care a frânat de urgenţă, deoarece în faţa sa se afla un tren marfar probabil deraiat, nu ştim exact acest amănunt, cei de la  CFR vor preciza corect. În urma aceste frâne de urgenţă, mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri de specialitate, motiv pentru care noi am activat şi planul roşu de intervenţie pentru că vorbim de un tren de persoane cu peste 100 de călători. La faţa locului s-au deplasat două descarcerări, o maşină de transport personal şi victime multiple, şapte SMURD-uri, opt SAJ-uri, o maşină de stingere şi două autospeciale de primă intervenţie şiu comandă, plus trei microbuze. Au fost cinci victime care au necesitat îngrijiri medicale, o victimă  de 46 de ani cu un traumatism cranio-facial care a fost transportată la Spitalul Judeţean Alexandria, iar alte patru victime, respectiv două persoane de 70 de ani, un bărbat de 50 de ani şi un bărbat de 45 de ani, care acuzau diferite traumatisme, au refuzat să meargă la spital, deci una singură a mers la spital. Toate persoanele, toţi călătorii, vor fi preluaţi cu ajutorul acestor microbuze şi transportaţi la staţia CFR Roşiorii de Vede, unde CFR a precizat că va veni un tren pentru a-i prelua”, a declarat Adrian Dragomir, de la ISU Teleorman.

Reprezentanţii CFR nu au putut fi contactaţi pentru a da detalii despre ce s-a întâmplat cu cele două trenuri în Teleorman. Poliţia a deschis deja un dosar penal.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!Sursa: observatornews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri