21.5 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023

Maria Zaharova, afirmație rară: Dispută între elitele de la Kremlin cu privire la războiul din Ucraina

Publicat peMaria Zaharova, oficial rus de rang înalt, a oferit indicii despre luptele care se duc la vârful Kremlinului, spunând că liderii Moscovei nu pot cădea de acord asupra modului în care să comunice narativul Rusiei cu privire la războiul din Ucraina, relatează Business Insider.

Maria Zaharova recunoaște că există dispută între elitele de la Kremlin cu privire la războiul din Ucraina

„Se desfășoară o luptă, inclusiv în rândul elitelor”, a declarat Maria Zaharova, directoarea departamentului de presă din Ministerul rus al afacerilor externe, pentru publicația rusă Business Gazeta.

Reprezentanta MAE rus a făcut această afirmație la un panel de discuții cu Igor Așmanov, antreprenor rus din sectorul de tech, și alți analiști.

Așmanov sugerase despre Kremlin că a creat un birou de informații de inspirație sovietică pentru a controla narativul războiului și pentru a creiona o imagine unitară despre invazie, relatează Business Gazeta. Cu toate acestea, Maria Zaharova a respins afirmația antreprenorului, spunând că guvernul rus nu are în prezent o poziție unitară în ceea ce privește modul în care ar trebui să se vorbească despre războiul din Ucraina.

„Am spus că nu avem o voce singulară a statului”, susține Zaharova.

Ea a adăugat că Ministerul rus al afacerilor externe – în numele căruia vorbește – nu este autorizat să discute despre evenimentele de pe câmpul de luptă. Totodată, Maria Zaharova a recunoscut că Ministerul rus al apărării „fie nu poate, fie nu vrea” să discute despre conflict, potrivit Business Gazeta.

Purtătoarul de cuvânt al MAE rus nu a numit vreun oficial.

Gestul Mariei Zaharova a fost unul rar, remarcă Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), un think tank cu sediul la Washington.

„Declarația Zaharovei este demnă de remarcat și susține câteva dintre îndelungatele evaluări ale ISW cu privire la deteriorarea regimului de la Kremlin și a dinamicii de control al spațiului informațional”, notează think tank-ul.

„Nu este clar de ce Zaharova – un purtător de cuvânt experimentat – ar fi recunoscut deschis aceste probleme într-un cadru public”, mai punctează ISW.Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri