17.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024

Marii giganți Tech, printre care Amazon, Microsoft sau Meta, acuzate că nu respectă noile reguli ale UE privind concurenţa digitală

Publicat pe


O serie de companii majore de tehnologie şi media au semnat o scrisoare deschisă în care acuză giganţii tehnologici că nu reuşesc să-şi aducă afacerile în conformitate cu regulile de concurenţă digitală din Uniunea Europeană, transmite CNBC, conform News.ro.

Semnatarii spun că companiile definite de UE drept ”gardieni”, inclusiv Google, Amazon, Apple, Meta, Microsoft şi proprietarul TikTok, ByteDance, nu au făcut suficient pentru a se implica eficient cu ei şi cu alţii din industria lor.

Potrivit Legii serviciilor digitale a UE, companiile cu peste 45 de milioane de utilizatori activi lunar şi o capitalizare de piaţă de peste 75 de miliarde de euro (81,2 miliarde de dolari) sunt considerate gatekeepers (gardieni).

Li se cere, de exemplu, să îşi facă aplicaţiile de mesagerie să fie compatibile cu cele ale rivalilor şi să lase utilizatorii să decidă ce aplicaţii sunt preinstalate pe dispozitivele lor.

O altă cerinţă a UE este ca aceste platforme…Sursa: economedia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri