5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022

Marius Budăi spune şi el ceea ce românii ştiu de ani de zile: „Nu se poate trăi cu salariul minim”

Publicat pe


Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că ”efectiv nu se poate trăi cu salariu minim în România”, varianta discutată cu partenerii sociali pentru anul viitor fiind de 3.000 de lei.

Cred că se impune să luăm măsura de majorare a salariului minim. Repet, impune şi contextul economic şi cel social”, a declarat, ministrul Muncii.

Sfaturi penztru mediul de afaceri

El a precizat că este conștient de punctul de vedere al mediului de afaceri şi face apel la înțelegere pentru a putea sprijini angajaţii.

„Repet, înțeleg ceea ce spune mediul de afaceri, dar trebuie să înțeleagă și dumnealor că și angajații trebuie să își plătească utilitățile ca și ei, trebuie să își ducă copiii la școală și trebuie să își hrănească copiii”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

Ministrul a precizat că speră să ajungă la o înțelegere cu partenerii sociali pentru a avea o decizie aplicabilă de la 1 ianuarie 2023.

Salariul minim 3.000 lei?

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei.

Propunerea Partidului Social Democrat pentru măsurile din această iarnă, pe lângă creşterea pensiilor, este de 3.000 de lei şi cu cei 200 de lei scăzuţi din taxare, adică sub 2.800 taxaţi şi 200, nu.

Este clar un impact pozitiv, şi asupra angajaţilor şi chiar asupra angajatorilor, pentru că se plâng de lipsa forţei de muncă. Nu putem să… nu putem, efectiv nu se poate, nu se poate trăi cu salariu minim în România”, a mai afirmat ministrul.

Sursa: www.national.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri