16.7 C
București
miercuri, 8 mai 2024

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Publicat pe


Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.

Preşedintele Erdogan a spus că lupta împotriva terorismului a fost unul dintre subiectele principale în discuţiile sale cu premierul olandez în funcţie, sosit la Istanbul pentru a obţine sprijinul Turciei pentru candidatura sa.

„I-am spus că, în conformitate cu spiritul Alianţei, nicio organizaţie teroristă, în special PKK şi asociaţii săi, nu trebuie tolerată”, a continuat declaraţiile în faţa jurnaliştilor şeful statului turc, alături de Rutte.

PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan), considerat un grup terorist de Turcia şi aliaţii săi occidentali, conduce o insurgenţă de decenii ce urmăreşte o mai mare autonomie pentru minoritatea kurdă din sud…



Sursa: stirileprotv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri