Marmelada de lămâie se prepară foarte ușor, fiind ideală la micul dejun sau în momentele în care dorim să ne potolim pofta de dulce.
Marmelada de lămâie este un adevărat deliciu, mai ales dacă este consumată pe pâine prăjită cu unt.
Pentru zilele de post, marmelada poate fi consumată alături de biscuți sau clătite care nu conțin ingrediente de origine animală, fiind desertul perfect pentru a ne potoli pofta de dulce.
Fină, dulce și aromată, marmelada de lămâie nu trebuie să lipsească din casă, putând fi păstrată în cămară, chiar și pentru doi ani.
Recomandare din top articole
Iată cum se prepară marmelada de lămâie și care sunt ingredientele necesare.
Rețetă marmeladă de lămâie
Ingrediente pentru 3-4 borcane mici (220 grame):
- cinci lămâi potrivite
- 800 g zahăr
- 550 ml apă
- un baton vanilie
- coaja rasă de la o jumătate de lămâie (bio)
Mod de preparare: Se spală lămâile și se îndepărtează foarte bine coaja, fără…