31 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Masca de protecție nu mai este obligatorie în Spania, dar mulți aleg să o păstreze

Publicat peSpania a ridicat joi obligația de a purta masca de protecție în aer liber, dar mulți cetățeni au ales să o poarte în continuare. Infecțiile cu COVID-19 continuă să scadă de la cote record, dar unii spanioli rămân preventivi.

Cu toate că masca de protecție nu mai este obligatorie în spațiile deschise din Spania, unii oameni continuă să o poarte. Aceștia susțin că în ciuda scăderii numărului de cazuri de coronavirus, preferă să se știe protejați.

Masca de protecție nu mai este obligatorie pe stradă, în Spania

„Cu o mască mă simt protejată, mai ales când sunt mulți oameni în jur. Voi continua să le port, dar în spațiile în care sunt puține șanse să prind ceva, o să o scot”, a spus Julia de Isidro, 50 de ani, care lucrează la Biblioteca Națională a Spaniei.

La fel ca ea, mulți alții purtau măști de unică folosință în timp ce se aflau pe trotuarele din Madrid, joi dimineață. Rata națională de infecție măsurată în ultimele 14 zile s-a înjumătățit în trei săptămâni. Aceasta a scăzut la la 1.692 de cazuri miercuri de la un vârf de 3.397 de cazuri la 100.000 pe 17 ianuarie.

Măștile sunt încă obligatorii în spațiile închise și în transportul public. Totodată, aproape toate regiunile au ridicat cerințele de a prezenta un pașaport COVID pentru a intra în baruri și cluburi de noapte.

Paul Latham, un britanic în vârstă de 42 de ani, care locuiește de un an în Madrid, a fost încântat să-și poată părăsi în sfârșit casa fără să-și acopere fața.

„Este grozav, e frumos să poți trăi liber din nou, presupun și să nu te gândești constant să port o mască. Îmi place.”, a spus britanicul.

Danemarca renunță la restricții

De asemenea, Danemarca este una dintre țările europene care a anunțat că vrea să renunțe la restricțiile Covid. Guvernul și-a propus includerea COVID-19 în categoria bolilor ameninţătoare pentru societate să fie suprimată începând de la 1 februarie 2022.

Decizia guvernului, care este supusă aprobării parlamentare, va fi cea mai profundă relaxare a restricțiilor observată în țările nordice. Astfel, cluburile de noapte se vor redeschide, iar restaurantele pot servi alcool după ora 22:00. De asemenea, masca de protecție în mijloacele de transport nu va mai fi obligatorie.

Danemarca a decis să relaxeze restricțiile după o lună de carantină.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google NewsSursa: romanialibera.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri