22.6 C
București
miercuri, 10 august 2022

Mass-media chineză postează accidental regulile Partidului Comunist Chinez cu privire la relatarea conflictului Rusia-Ucraina / Se indică nevoia Chinei pentru „sprijin” rusesc privind Taiwan

Publicat pe


Un redactor al  Agenției de știri Xinhua a publicat pe blogul său indicațiile primite de la Partidul Comunist Chinez cu privire la felul în care trebuie să se relateze despre conflictul dintre Ucraina și Rusia, relatează YahooNews.

„În viitor, China va avea nevoie de înțelegerea și sprijinul Rusiei atunci când se va lupta cu America, pentru a rezolva problema Taiwanului, odată pentru totdeauna”, se arată în postarea sa. Jurnalistul a mai scris că se indică să se folosească un limbaj moderat pro-rus.

Și Horizon News, un cont de rețea socială aparținând Beijing News, deținut de Partidul Comunist Chinez, a postat instrucțiuni similare, adăugând o notă că nu ar trebui publicate postări nefavorabile Rusiei sau cu conținut pro-occidental.

Postarea Horizon News a fost ștearsă ulterior, potrivit The Washington Post.

Cu o zi înainte de recunoașterea de către Rusia a regiunilor separatiste ucrainene, Moscova și Beijingul au convenit asupra unui nou acord prin care Rusia va furniza 100 de milioane de tone de cărbune vecinului său sudic, o mișcare care ar putea ajuta la atenuarea unor sancțiuni adoptate de Occident.

Sursa foto: Unsplash / Alejandro LuengoSursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri