24.6 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023

Mbappé revine în topul celor mai scumpi jucători iar Álvarez este acum la fel de valoros ca Messi

Publicat peErling Haaland a fost cel mai valoros jucător de pe planetă în perioada 3 noiembrie – 23 decembrie. Norvegianul i-a luat locul lui Kylian Mbappé, punând capăt domniei superstarului francez în fruntea clasamentului. Dar Mbappé a ripostat acum, valoarea sa de piață crescând de la 160 de milioane de euro la 180 de milioane de euro după ce a câștigat Gheata de Aur la Cupa Mondială, conducându-și echipa până în finală, unde a realizat un hat trick, Franța pierzând în cele din urmă în fața Argentinei.

7 argentinieni au urcat în top – Álvarez este acum la fel de valoros ca Messi

„Cupa Mondială este o vitrină pentru jucători, având atenția întregii lumi asupra ei”, a declarat Christian Schwarz, șeful departamentului internațional de la Transfermarkt.

„Am acordat atenție doar jucătorilor, care au arătat îmbunătățiri semnificative și/sau au reușit să primească atenția internațională care, în cele din urmă, va duce la un interes sporit pe piața de transferuri – prin urmare, această actualizare a valorii de piață a Cupei Mondiale va include doar îmbunătățiri.”

Câștigătoarea Cupei Mondiale, Argentina are șapte jucători a căror valoare de piață a crescut – cel mai important fiind Enzo Fernández. Starului de la Benfica i-a crescut valoarea la 35 milioane de euro la 55 milioane de euro, ceea ce îl face jucătorul cu cea mai mare creștere din 2022. Acesta a venit pentru doar 12 milioane de euro de la River Plate, vara trecută. Conducătorii din capitala Portugaliei pot deja să planifice un profit semnificativ din transferuri, deoarece jucătorul de 21 de ani va pleca probabil vara viitoare. Poate chiar mai devreme, dacă un club de top decide să activeze clauza de eliberare de 120 de milioane de euro în ianuarie.

Julián Álvarez s-a transferat și el de la River Plate în Europa, unde acum este rezerva lui Haaland la Manchester City. Este îndoielnic dacă acest lucru se va schimba acum că el a devenit campion mondial.

El va fi astfel cel mai bun atacant rezervă din lume, valoarea sa de piață crescând de la 32 de milioane de euro la 50 de milioane de euro, aceași valoare ca cea a idolului său Lionel Messi, care este cel mai valoros jucător de peste 34 de ani de pe planetă.

(sursa: Mediafax)

Sursa: jurnalul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri