13.6 C
București
duminică, 19 mai 2024

Medicul Mihaela Bilic spune ce se întâmplă în organismul tău când mănânci drob de miel, de fapt

Publicat pe


Preparatele delicioase de pe masa de Paște sunt, de cele mai multe ori, destul de grele și de dificil de digerat. Însă, potrivit nutriționistului Mihaela Bilic, drobul este un aperitiv hrănitor, care poate fi consumat fără probleme.

Mai mult, nutriționistul a explicat de ce este bun drobul, dar și motivul pentru care ar trebui evitat consumul, cel puțin în cantități mari, de catre anumite persoane.

”Drobul de miel, un preparat tradițional pentru masa de Paște, un fel de cozonac din carne, făcut din organe de miel și multe verdețuri. Ficatul și ficățeii, creierul, pipota, inima și rinichii, splina, sunt organe cu o valoare nutritivă crescută. Le considerăm o carne de categoria a doua, iar în unele țări ele nici măcar nu se consumă, însă mă bucur că la noi sunt prețuite. Drobul de miel stă mărturie.

Ce avantaje au organele? Sunt accesibile ca preț, au un conținut crescut de proteine și puține grăsimi, sub 5%, sunt bogate în…



Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri