25 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Mesaj cinic scris pe una din rachetele care au lovit gara din Kramatorsk. În urma atacului au murit 50 de persoane, între care cinci copii

Publicat pe„Pentru copii” sunt cuvintele scrise cu vopsea albă pe una din rachetele care a căzut vineri asupra gării din Kramatorsk și care a rămas parțial intactă. Mesajul face trimitere la tragedia de la Teatrul Dramatic din Mariupol, care a fost bombardat de trupele ruse în ciuda faptului că avea inscripționat cu litere mari, vizibile de la altitudine, cuvântul „Copii”, ca avertisment că acolo se adăpostesc civili.

Pe coada rachetei care a lovit gara din Kramatorsk se văd cuvintele „за детей” (pentru copii), scris cu vopsea albă, relatează Digi 24.

Bilanțul victimelor în urma atacului cu rachete din gara Kramatorsk a crescut la 50 de morți, potrivit guvernatorului militar regional.

Bilanțul morților în urma atacului cu rachete asupra unei gări din Kramatorsk, Ucraina, a crescut la 50 de persoane, a declarat Pavlo Kyrylenko, șeful administrației militare din regiunea Donețk, potrivit CNN. Într-o actualizare pe Telegram, Kyrylenko a declarat că 50 de persoane au murit, dintre care cinci erau copii, adăugând că 12 dintre victime au murit după ce au fost duse la spital. Alte 98 de persoane au fost rănite.

Primarul Oleksander Honcharenko a spus că spitalele nu pot face față numărului de răniți.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a reacționat vineri, la scurt timp de la atacul cu rachete din gara Kramatorsk, acuzând că atacarea civililor reprezintă „răul absolut”.

Moscova a negat că soldații ruși ar fi responsabili de atacuri în ambele cazuri, și la teatrul din Mariupol, și la gara din Kramatorsk.

Mesajul amintește de tragedia de la Teatrul Dramatic din Mariupol

Mesajul de pe rachetă amintește de tragedia de la Teatrul Dramatic din Mariupol, unde se adăposteau peste 1.000 de civili, care a fost lovit de bombele rusești.

Teatrul a fost atacat aerian în ciuda faptului că era semnalizat ca adăpost pentru civili: în jurul clădirii era scris cuvântul „Copii” (детй) cu litere mari, vizibile de la altitudine, după cum au dezvăluit ulterior imaginile luate de sateliții Maxar.

Oficialitățile locale din Mariupol au spus atunci că sunt cel puțin 300 de morți în urma bombardării clădirii teatrului. 150 dintre cei care se adăposteau acolo au reușit să iasă din clădire, în timp ce mulți alții au rămas prinși sub dărâmături, iar intervenția salvatorilor era imposibilă, din cauza atacurilor continuae asupra orașului.
Gara din Kramatorsk, lovită cu rachete

FOTO – Profimedia

Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri