16.5 C
București
marți, 30 mai 2023

Mesaj emoționant din Turcia pentru salvatorii români: ”Aș dori să-i mulțumesc în mod special bărbatului cu casca roșie. Vă sunt dator pe viață”

Publicat peSambata, 11 Februarie 2023, ora 12:12

459 citiri

Un turc a trimis un mesaj emoționant salvatorilor români trimiși în zona cutremurelor devastatoare după ce aceștia i-au salvat fratele și cumnata, reușind să-i scoată în viață de sub dărâmături.

”Fratele bărbatului prins sub dărâmături ne-a trimis un mesaj, pe care l-am tradus și pe care dorim să îl împărtășim cu voi:

Sunt fratele tatălui care a fost salvat împreună cu soția sa de echipa României. Vă mulțumesc din toată inima pentru că ați răspuns rugăminților mele și pentru că mi-ați salvat fratele și soția. Ați fost puternici și ați tratat situația foarte profesional. Aș dori să-i mulțumesc în mod special bărbatului cu casca roșie. A fost foarte răbdător cu mine și m-a ținut la curent cu toate actualizările și detaliile și m-a îmbrățișat când s-a finalizat salvarea fratelui meu și a soției sale. A fost profund îndurerat și trist pentru pierderea copilului. Vă mulțumesc și vă mulțumesc pentru atitudinea dumneavoastră umanitară. Vă sunt dator toată viața”, a scris Departamentul pentru Situații de Urgență pe Facebook.

Bărbatul cu cască roșie este locotenentul Bogdan Toma, ofițer de presă în cadrul misiunii de salvare din Turcia.

”Luând legătura cu al nostru coleg Bogdan, pentru a afla mai multe informații legate de acest caz, povestea a devenit și mai emoționantă.

În prima zi de misiune, când salvatorii români au reușit să scoată de sub dărâmături tânăra familie, Bogdan a putut pentru câteva momente să vorbească cu una dintre victimele acestei tragedii, care a cutremurat o lume întreagă.

Familia este de origine siriană, stabilită în Turcia, iar pentru bărbatul salvat, legătura cu țara noastră nu era una străină, din contră. Acesta fusese chiar în urmă cu câteva săptămâni, înainte de cutremur, în România. Și asta nu este tot, bărbatul lucrează pentru o asociație, care are ca scop principal de activitate, sprijinirea și salvarea copiilor vulnerabili, prin acțiuni umanitare”, a mai scris DSU pe Facebook.

Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri