28.8 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023

Mesaje și urări de Sfântul Alexandru 2023. Cele mai frumoase felicitări pentru cei dragi

Publicat pe


În fiecare an, pe data de 30 august, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Alexandru, cunoscut drept protector al omenirii. Cu ocazia sărbătorii sfântului, mulți români își serbează onomastica. Află cui îi spunem ”La mulți ani!” pe 30 august și consultă lista noastră cu mesaje și urări de Sfântul Alexandru 2023. 

Sfântul Alexandru 2023, celebrat pe 30 august 

Sfântul Alexandru, cunoscut drept protector al omenirii, este celebrat de credincioși pe data de 30 august a fiecărui an. În 2023, Sfântul Alexandru este prăznuit în ultima zi de marți a lunii august, o lună încărcată de sărbători religioase de o importanță deosebită.  

În calendarul creștin ortodox, ziua de 30 august este marcată cu cruce neagră, ceea ce înseamnă că se poate lucra în mod obișnuit. Cu alte cuvinte, nimeni nu este obligat să țină o sărbătoare cu cruce neagră. Sfântul Alexandru este prăznuit cu două zile înainte de începerea Anului Nou Bisericesc, care are loc pe 1 septembrie. 

Sfântul Alexandru a trăit la începutul secolului al IV-lea și este unul dintre marii cuvioși. El este cinstit pentru viața pe care a trăit-o, dar și pentru minunile pe care le-a săvârșit. Ierarhul a dus o viață modestă, fără știința cărților, însă a fost considerat îndeajuns de demn încât să îl slujească pe Sfântul Mitrofan, datorită virtuților sale. Ulterior, el însuși a ajuns patriarh.  

La vârsta de 70 de ani, Sfântul Alexandru continua să apere credința ortodoxă în fața intrigilor lui Arie și a acoliților săi. Cel considerat protector al omenirii a murit în anul 337, la vârsta de 98 de ani.  

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Alexandru? 

An de an, ziua de 30 august este prilej de sărbătoare în numeroase familii. Potrivit statisticilor MAI, peste 2,2 milioane de români își aniversează onomastica de Sfântul Alexandru.

Numele a devenit popular datorită regelui Alexandru al III-lea al Macedoniei (supranumit și Alexandru cel Mare) care, la vârsta de numai 33 de ani, a fost stăpânul celui mai mare imperiu cucerit vreodată. Acesta se întindea din Grecia până în India.  

Cei ce poartă numele Sfântului Alexandru sunt descriși drept indivizi dominanți, ambițioși, cu argumente puternice și cu un simț ascuțit al afacerilor. Pe 30 august, de Sfântul Alexandru, își serbează onomastica persoanele cu numele de: Alexandra; Lixandra; Lixandru; Lisandru; Lisandra; Sandra; Sandru; Lexi; Alecu; Alexandrin; Alexandrina; Alessandra; Sandu; Sanda; Sănducu; Ducu; Duțu; Sașa. 

Citește și: Rugăciunea pe care este bine să o rostești de Sfântul Alexandru, pe 30 august

Mesaje și urări de Sfântul Alexandru 2023 

În continuare, am pregătit pentru tine cele mai frumoase mesaje și urări de Sfântul Alexandru 2023, pe care le poți trimite celor care își aniversează ziua de nume pe 30 august. Arată-le prietenilor, rudelor și colegilor că nu i-ai uitat…Sursa: www.impact.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri