13.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Mesajul afişat de maşinile ucrainene, după ce intră în România! Care este motivul pentru care şi-au scris asta, pe parbriz

Publicat peRefugiații ucraineni care vin cu mașina în București afișează își pun în parbriz un afiș cu mesajul „copii”, pentru a anunța prezența minorilor în autoturisme. 

Recent au fost surprinse în Capitală mașini care au un afiș, în parbriz sau pe geamul din spate, pe care scrie cuvântul „copil”, în limba rusă, pentru a semnala faptul că în mașinile respective se află minori. 

CITEȘTE ȘI: Cât a ajuns să coste o noapte la hotelurile din Iași. Refugiații le-au luat cu asalt

 Fenomenul nu a fost întâlnit doar în România, ci în alte țări în care refugiații din Ucraina aleg să se ascundă de război. Inițial, acest mesaj a fost pus pe mașinile ucrainenilor pentru a nu fi ținta armelor soldaților ruși, motiv pentru care și textul este în rusă. 

Conform datelor furnizate de Poliția de Frontieră, la momentul actual, 261.445 de refugiați din Ucraina au intrat pe teritoriul României. Dintre aceștia, 192.312 au plecat deja din țară. Ca urmare, în aceste clipe, România este gazdă pentru 69.133 de ucraineni. 

 Sursa: www.cancan.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri