26.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

Mesajul în rusă al lui Boris Johnson pentru poporul condus de Putin: ”Meritați să știți adevărul” VIDEO

Publicat peMarti, 05 Aprilie 2022, ora 22:32

1595 citiri

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a publicat pe conturile sale de socializare un videoclip în care le vorbește rușilor despre atrocitățile comise de armata lui Putin în Ucraina.

În înregistrarea video publicată atât pe contul de Twitter, cât și pe Facebook, premierul îi încurajează pe ruşi să folosească o conexiune la internet VPN pentru a ”accesa informaţii independente” şi apoi să răspândească adevărul.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Mesajul este însoțit de imagini din orașele ucrainene.

”Cetăţenii ruşi merită adevărul. Meritaţi să ştiţi realitatea”, a afirmat Johnson, în limba rusă.

”Atrocităţile comise de trupele ruse în Bucea, Irpin şi în alte părţi ale Ucrainei au oripilat întreaga omenire. Masacrarea civililor, ucişi prin împuşcare, cu mâinile legate. Femei violate în faţa copiilor lor mici. Trupuri arse într-un mod crud şi aruncate în gropi comune sau împrăştiate pe străzi”, a continuat premierul britanic, în limba engleză.

”Preşedintele vostru e conştient că, dacă aţi şti ce se întâmplă, nu aţi sprijini războiul lui. Ştie că aceste crime trădează încrederea oricărei mame care îşi ia cu mândrie rămas-bun de la fiul ei care se înrolează în armată. De asemenea, e conştient că reprezintă pete pe însăşi onoarea Rusiei, pete care se măresc şi nu mai pot fi şterse, pe măsură ce războiul continuă”, a mai subliniat Johnson.

Vorbind în rusă spre sfârşitul videoclipului, premierul britanic spune că Putin este acuzat de crime de război și că nu crede că preşedintele acţionează în numele poporului său.

Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri