-1.6 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Mesajul lui Gică Hagi pentru Simona Halep: „Ea trebuie să aibă putere!

Publicat pe


Simona Halep trece prin momente grele după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022 și a fost suspendată din tenis. Gică Hagi a vorbit despre situația în care se află sportiva din Constanța, după ce audierea ei a fost amânată pentru a treia oară la cererea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului ( ITIA).

Gheorghe Hagi, despre cazul Simonei Halep: „E inacceptabil”

Simona Halep a fost informată pe 7 octombrie 2022 că a fost depistată pozitiv, în urma unui test antidoping efectuat la US Open. În urmă cu câteva zile, pe 19 mai 2023, ITIA a anunțat că pe numele Simonei Halep a fost formulată o altă acuzație, faptul că au fost găsite nereguli în pașaportul ei biologic.

Campioana de la Roland Garros și Wimbledon ar fi trebuit să fie audiată în cazul de dopaj pe 28 mai, însă, la cererea ITIA, cazul a fost amânat pentru a treia oară. În acest context, Gică Hagi a vorbit despre situația Simonei Halep și s-a arătat dezamăgit de faptul că speța acesteia nu a fost judecată până acum. Managerul Farului i-a transmis și un mesaj de încurajare.

Gheorghe Hagi, managerul echipei Farul Constanța.

Nu e drept ce i se întâmplă, sub nicio formă. Cum a scris Ianis, e inacceptabil, din punctul meu de vedere. (…) Ea știe că noi suntem împreună, comunicăm. Ea trebuie să aibă putere (…). Pentru că practic e o sportivă puternică. Din păcate, și de asta am zis că e inacceptabil tot ce se întâmplă pentru ea în momentul de față, e foarte greu. Și în momentele grele, trebuie să ai liniște, să se ridice, să fie puternică, și bineînțeles că o să iasă din asta”, a declarat Gică Hagi pengtru stirileprotv.ro.

„Încă o dată, sunt devastată”

Simona Halep a reacționat după ce a fost informată că audierea ei la un tribunal independent de la Londra a fost amânată din nou. Cazul ei ar fi trebuit să înceapă din luna octombrie.

„Încă o dată, sunt devastată. ITF (ITIA) mi-a amânat pentru a treia oară audierea, din nou pentru încă o lună. Aștept să fiu judecată din luna octombrie a anului trecut. În decembrie am reușit, în sfârșit, datorită experților, să demonstrez că lotul de suplimente pe care îl foloseam era contaminat, de aici și rezultatul pozitiv al testului”, a scris Simona Halep pe rețelele de socializare.

Simona Halep a jucat ultimul meci pe 29 august 2022, la US Open, unde a fost eliminată în primul tur de ucraineanca Daria Snigur, locul 124 WTA la acel moment.

Sursa: www.impact.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri