17.4 C
București
duminică, 2 octombrie 2022

Mesajul pro-Putin promovat de un consilier PSD în contextul vizitei vicepreședintelui SUA la București: ”Nulitatea americană va găsi nişte slugi”

Publicat peVineri, 11 Martie 2022, ora 22:21

1446 citiri

PNL Iași îi cere demisia consilierului judeţean din Iași Mircea Manolache (PSD), după ce pe pagina sa de Facebook a fost promovat mai multe ore un text în care era criticată prezența în România a vicepreşedintelui american, Kamala Harris, în România.

În textul publicat pe pagina sa, vineri după-amiază, era criticată atitudinea României faţă de SUA, venirea vicepreşedintelui american la Bucureşti fiind asociată cu oferirea avioanelor de către Polonia Ucrainei.

Textul publicat de consilierul PSD

„Şi iată de ce vine Kamala la Bucureşti. Maximul pe care SUA l-a obţinut de la Polonia a fost OK-ul în ceea ce priveşte donarea MIG-urilor către SUA în schimbul dotării armatei Ucrainei cu F-16. Şi asta, reţineţi, se face gratis! Acum SUA are nişte MIG-uri pentru care trebuie să găsească transportator spre Ucraina. Polonezii au ieşit singuri din joc, iar nemţii au refuzat să primească acele avioane pe teritoriul lor. Astfel încât, venirea Kamalei Harris se face pentru a ordona autorităţilor române să preia transferul MIG-urilor către Ucraina. Dacă servanţii noştri vor accepta, totul ar echivala cu o sinucidere pentru noi. Oficial devenim parte a conflictului, iar Rusia poate considera că România i-a declarat război.

Ceea ce mi se pare extrem de îngrijorător este că SUA chiar îşi doresc începerea unui conflict major cu Rusia. Asta nu de ieri de azi, ci încă de la momentul loviturii de stat a „Revoluţiei Portocalii”. Nu-mi dau seama dacă este strict vorba de o încercare disperată de a se menţine în continuare numărul 1 mondial, dacă e o comandă a complexului militar american, sau – în virtutea ultimelor informaţii- dacă e vorba de „dosarul biologic” pe care ruşii îl aduc în faţă. Sau poate că avem de-a face cu un mix al tuturor acestor posibile cauze. Certitudinea pe care-o am este că, la ora actuală, SUA caută să pornească un război de proporţii. Iar asta e cea mai proastă veste pe care v-o dau. Un asemenea război va înghiţi cu rapiditate o mulţime de vieţi nevinovate. E ceva tragic.

De asemenea, teama mea este că nulitatea americană va găsi la Bucureşti nişte slugi care nu vor fi capabile să refuze ordinul venit de la Washington. Iar asta e tragic pentru că, dacă se va petrece, va însemna că o mână de trădători ne bagă cu forţa într-un război care nu-i al nostru. Suntem din nou într-o cumpănă a istoriei şi, din nou, sub vremi. Iată-ne continuându-ne istoria nefastă. Iar n-avem conducători, în timp ce românii sunt din nou cuprinşi de orbul găinii, scrie Dan Diaconu pe blogul său.”

Explicațiile PSD Iași

Ulterior, textul a fost şters de pe pagina consilierului PSD Iaşi Mircea Manolache, însă a fost preluat de unii membri PSD şi promovat pe grupurile interne ale PSD Iaşi. Printre cei care au redistribuit postarea s-ar fi numărat inclusiv liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, potrivit unor capturi de ecran apărute în Ziarul de Iași.

Purtătorul de cuvânt al PSD Iaşi, Vlad Ciobanu, a declarat că textul respectiv nu reprezintă poziţia oficială a consilierului judeţean Mircea Manolache, ci a fost preluat de către o altă persoană care îi administrează pagina de Facebook. Purtătorul de cuvânt al PSD Iaşi a afirmat că textul respectiv ar fi, de fapt, un comentariu apărut într-o publicaţie online că şi ar fi fost preluat integral pe pagina consilierului PSD Iaşi.

”Este un text care circulă în mediul online de câteva ore şi nu este o declaraţie oficială a consilierului judeţean Mircea Manolache. Persoana care îi administrează pagina l-a preluat, fără a înţelege foarte bine substratul. Colegul nostru regretă faptul că lucrurile au escaladat, iar prima măsură a fost să şteargă acea postare nefericită. Poziţia domniei sale nu exprimă sub nicio formă poziţia PSD Iaşi, care este una permanent constructivă şi pro-europeană”, a declarat Vlad Ciobanu, purtător de cuvânt al PSD Iaşi.

PNL îi cere demisia consilierului PSD

Filiala ieşeană a PNL a precizat vineri seară, într-un comunicat, că ”respinge jignirile abjecte şi gratuite aduse de consilierul judeţean PSD Iaşi Mircea Manolache, vicepreşedintelui SUA Kamala Harris”.

”Mircea Manolache afirmă că vizita Kamalei Harris în România este menită să implice ţara noastră într-un război cu Rusia, o afirmaţie falsă şi neinspirată. Vicepreşedintele SUA este astăzi prezentă în România pentru a transmite un mesaj ferm de susţinere a securităţii în regiune. Nu vom colabora cu PSD Iaşi atât timp cât acest partid promovează aleşi judeţeni cu asemenea poziţii publice şi care încurajează propaganda rusă, cu girul lui Maricel Popa, ştiut fiind faptul că Mircea Manolache acţionează ca o portavoce a acestuia. Pe această cale, solicităm demisia lui Mircea Manolache din poziţia de consilier judeţean pentru afirmaţiile iresponsabile care prejudiciază insituţia pe care o reprezintă ca persoană publică”, se arată în comunicatul transmis de PNL Iaşi.

Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri