9.3 C
București
luni, 27 martie 2023

Meteo ANM. Se strică vremea de primăvară din România. Ce ne așteaptă de miercuri, 15 martie?

Publicat pe


Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele trei zile, iar veștile sunt relativ bune. Meteorologii anunță temperaturi ridicate pentru această perioadă, pentru zilele de luni și marți, însă de miercuri vremea schimbă foaia.

Se strică vremea de primăvară din România

Meteorologii ANM au venit cu prognoza meteo pentru următoarele trei zile. Astfel, am aflat că primele zile ale săptămânii aduc o vreme frumoasă, cu temperaturi ridicate. Meteorologii spun însă că vremea este mult prea frumoasă, spre deosebire de normalul acestei perioade. Vremea va reveni însă la normalul lunii martie, când se va înregistra brumă și chiar îngheț. 

„În ultimele zile, am avut temperaturi cu mult mai ridicate decât normalul acestei perioade. Am simțit cu adevărat că primăvara a venit. Dar de fapt, repet, au fost temperaturi mult prea ridicate și atunci răcirea pe care o așteptăm ne va duce treptat la normalul acestei perioade. Deci, practic nu ceea ce am avut în ultimele zile este normal, ci mai degrabă regimul termic pe care îl vom avea în următoarele zile. Aceasta înseamnă variații de la o regiune la alta, de la o zi la alta, maximele termice urmând să se încadreze între 10 si 15 grade Celsius”, a explicat Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) la România TV.

Se strica vremea de primavara din Romania

Vreme frumoasă luni în toată țara

Prognoza meteo pentru ziua de luni vine însă cu vești bune. Valorile termice vor creşte uşor în cea mai mare parte a ţării, iar vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, dar trecător şi în zonele joase din vest şi est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 14 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între minus 8 și minus 7 grade Celsius în depresiuni până la 8 grade Celsius în sud-vest.

Prima zi a săptămânii aduce vreme frumoasă și în Capitală, unde totuși cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 12 grade Celsius, iar cea minimă se va încadra între zero și 2 grade Celsius.

Marți, temperaturile cresc

Ziua de marți vine cu temperaturi și mai ridicate. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre finalul nopţii în regiunile vestice unde izolat vor fi posibile ploi slabe în zonele joase şi precipitaţii mixte la munte. Conform meteorologilor, vântul va prezenta intensificări la munte, dar şi în zonele joase din est şi vest, în timp ce în restul ţării va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 19 grade Celsius, iar cele minime vor fi între minus 2 şi 6 grade Celsius.

Și în Bucureşti vremea se va menţine predominant frumoasă şi va deveni caldă pe parcursul zilei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 15 grade Celsius, iar cea minimă se va încradra între zero și 2 grade Celsius.

Meteorologii spun însă că de miercuri vremea va reveni la normalul acestei perioade din an. Vremea va intra într-un proces de răcire, mai accentuată în vestul şi nord-estul ţării. Cerul va avea înnorări şi va ploua, ziua în vest şi sud-vest, iar seara şi noaptea şi în centru şi nord şi pe arii mai restrânse în rest.

Sursa: www.impact.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri