32.4 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023

METEO Vreme caldă și ploi în următoarele două săptămâni din septembrie

Publicat pe


Temperaturile se vor menține crescute în următoarele două săptămâni (4 – 17 septembrie), în timp ce ploile vor fi prezente în mare parte a intervalului analizat, conform prognozei de specialitate, publicate luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul primei săptămâni de prognoză, astfel că temperaturile medii vor fi de 28 – 30 de grade şi în cursul nopţilor de 12 – 14 grade. Spre jumătatea lunii septembrie tendinţa va fi una de răcire privind media temperaturilor maxime, spre valori de 26 – 27 de grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului şi după data de 13 septembrie.

În Crişana, la începutul primei săptămâni de prognoză, va debuta un proces de încălzire a vremii. Media regională a valorilor termice diurne se va situa în jurul a 29 de grade, cu excepţia ultimelor zile din cea de-a doua săptămână când tendinţa va fi de răcire uşoară, spre valori de 25 – 26 de grade. Media privind valorile termice nocturne va avea avea valori de 12 – 14 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză şi începând cu jumătatea celei de a doua săptămâni de anticipaţie.

În Transilvania, în primele zile, va debuta un proces de încălzire a vremii. Media regională a valorilor termice diurne se va situa în jurul a 26 de grade, mai puţin în ultimele zile din cea de a doua săptămână când tendinţa va fi de răcire uşoară, spre valori de 24 – 25 de grade. Media valorilor termice nocturne va fi de 9 – 11 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză şi începând cu jumătatea celei de-a doua săptămâni de anticipaţie.

În Maramureş, vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul primei săptămâni de prognoză, astfel încât temperaturile medii regionale vor fi de 26 – 28 de grade, iar în cursul nopţilor de 11 – 13 grade. Spre jumătatea lunii septembrie, tendinţa va fi de răcire în privinţa mediei temperaturilor maxime, spre 24 – 25 de grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului şi după data de 14 septembrie.

În Moldova, vremea se va încălzi la începutul intervalului de anticipaţie, iar media regională a temperaturilor maxime va avea valori de 26 – 27 de grade, cu excepţia ultimelor zile din cea de-a două săptămână de prognoză, când tendinţa va fi de răcire uşoară spre 24 – 25 de grade. Media regională a valorilor termice nocturne va fi de 11 – 13 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului şi după data de 15 septembrie.

În Dobrogea, la începutul primei săptămâni de prognoză, va debuta un proces de încălzire a vremii. Media regională a valorilor termice diurne va fi de 27 – 29 de grade, iar media privind valorile termice nocturne…Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri