20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Mexicul este un cuib de spioni ruşi, afirmă Washingtonul / „N-avem astfel de informații”, răspunde preşedintele mexican

Publicat pe


Mexic adăpostește cel mai mare număr de spioni ruşi din lume în aceste vremuri de război în Ucraina, a denunţat un ofiţer american de rang înalt, o declaraţie nici confirmată, nici infirmată vineri de preşedintele mexican din stânga naţionalistă, Andres Manuel Lopez Obrador, relatează AFP.

Andres Manuel Lopez ObradorFoto: AFP / AFP / Profimedia

„Sunt actori care sunt foarte agresivi şi activi” în America de Nord, „inclusiv în Bahamas şi Mexic”, a declarat joi generalul Glen VanHerck, comandantul-şef al regiunii militare care acoperă Statele Unite, Canada, Mexicul şi Bahamas. El a citat China şi Rusia.

„Aş dori să subliniez că cea mai mare parte a membrilor GRU (spionajul militar rus) din lume se află în prezent în Mexic. Este vorba de personalul din serviciile ruseşti de informaţii”, a adăugat el în cursul unei audieri în faţa Senatului SUA.

Spionii ruşi din Mexic „se uită îndeaproape” la posibilitatea de a exercita „influenţă” în această regiune în detrimentul Statelor Unite, potrivit generalului VanHerck.

Mexicul a refuzat să aplice sancţiuni economice împotriva Rusiei

„Mexicul este o ţară liberă, independentă, suverană, nu suntem o colonie a Rusiei, nici a Chinei, nici a Statelor Unite”, a răspuns vineri preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador, subliniind că nu deţine informaţii despre prezenţa masivă a spionilor ruşi în Mexic.

Mexic a pregătit împreună cu Franţa rezoluţia adoptată joi de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite care „cere” Rusiei încheierea „imediată” a războiului din Ucraina.

Preşedintele Lopez Obrador a refuzat să aplice sancţiuni economice împotriva Rusiei.

Ambasadorul american în Mexic a criticat joi instalarea unui grup de prietenie Mexic-Rusia în Camera Deputaţilor, la iniţiativa unui partid minoritar aliat al puterii.Sursa: www.hotnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri