19.4 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023

Microsoft elimină WordPad din Windows după aproape 30 de ani de existență

Publicat pe


Microsoft nu mai actualizează WordPad și plănuiește să elimine procesorul de text dintr-o versiune viitoare a Windows, scrie The Verge. Gigantul software va recomanda în schimb Microsoft Word, procesorul său de texte cu plată, care a fost întotdeauna mult mai bogat în funcții decât aplicația de bază WordPad care a fost livrată ca parte a Windows încă din Windows 95.

„WordPad nu mai este actualizat și va fi eliminat într-o versiune viitoare a Windows”, se arată într-o notă publicată vineri de Microsoft. „Recomandăm Microsoft Word pentru documente de text bogat precum .doc și .rtf și Windows Notepad pentru documente de text simplu precum .txt.”

Vestea eliminării WordPad vine la doar o zi după ce Microsoft a dezvăluit că actualizează Notepad cu funcții precum salvarea automată și restabilirea automată a filelor. Microsoft a actualizat aplicația Windows Notepad în 2018 pentru prima dată în ultimii ani și a continuat să adauge file în versiunea Windows 11.

Totuși, WordPad nu a avut parte de aceeași atenție. Procesorul de text a fost actualizat cu interfața Ribbon UI din Windows 7, dar după o ușoară reproiectare în Windows 8 nu a avut parte de nicio adăugire majoră. Microsoft va elimina acum WordPad în întregime într-o „versiune viitoare a Windows”, care va fi cel mai probabil versiunea Windows 12 pe care ne așteptăm să o vedem în 2024, cu o mulțime de caracteristici alimentate de inteligența artificială.Sursa: economedia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri