24.6 C
București
marți, 16 aprilie 2024

Milioane de șoferi ar putea fi nevoiți să scoată până la 800 de lei în plus din buzunar pentru a mai circula pe străzile României

Publicat peMilioane de șoferi români ar putea fi nevoiți să scoată sume mari din buzunar pentru a mai circula pe străzile României.

Uniunea Europeană pregătește un sistem prin care toți cei care folosesc autoturisme poluante sau își încălzesc locuințele prin alte surse decât cele pe curent, vor fi nevoiți să plătească o taxă pe carbon.

Această inițiativă face parte dintr-un set mai larg de măsuri menite să reducă emisiile de carbon și să încurajeze tranziția către o economie mai verde și mai durabilă.

Taxa pe carbon este concepută pentru a penaliza emisiile de carbon și pentru a încuraja investițiile în tehnologii curate și în măsuri de eficiență energetică.

Planul UE este să implementeze această taxă pentru a-și atinge obiectivele ambițioase privind neutralitatea carbonului până în 2050. Acest pas este considerat crucial în eforturile globale de combatere a schimbărilor climatice și în atingerea obiectivelor Acordului de la…Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri