0.9 C
București
luni, 4 decembrie 2023

Militarii români se antrenează împotriva unor atacuri cu mașini capcană

Publicat peMilitari ai Armatei Române s-au antrenat, în poligonul Capu Midia, împotriva unor posibile atacuri cu mașini capcană.

Militarii au urmat un stagiu de pregătire în domeniile neutralizarea dispozitivelor explozive, cercetare la fața locului și exploatarea post-incident.

“Printre activitățile cu grad de risc s-a numărat și testarea efectului unor dispozitive explozive improvizate montate în, pe sau sub mașini-capcană. Îmbrăcați în costume speciale de protecție, militarii EOD au transportat încărcătura explozivă în zona de antrenament, au montat-o, iar la final colegii lor au detonat-o”, a anunțat Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Poligonul Capu Midia (județul Constanța) aparține Școlii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană.

Atacuri cu mașini capcană se înregistrează frecvent împotriva militarilor aflați în zone de război, cum au fost cele din Afganistan sau Irak. Atacuri de acest tip se organizează și de către grupările teroriste. În România, cel mai cunoscut atac de acest gen s-a înregistrat la Arad, acum câțiva ani. În acel atac a fost ucis un om de afaceri. La Arad, explozibilul a fost plasat chiar sub mașina victimei.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri