23.5 C
București
sâmbătă, 13 august 2022

Ministerul britanic al Apărării: Forțele ruse se întorc în Belarus și Rusia pentru „reorganizare și realimentare”

Publicat pe


sursă foto- Flickr
  • Ministerul britanic al Apărării afirmă că forțele rusești și cele belaruse se reîntorc în țările lor pentru realimentare.
  • Cea mai recentă analiză vine după ce armata rusă a declarat că va reduce „drastic” operațiunile din apropierea Kievului și a Moscovei în timpul negocierilor de pace de ieri de la Istanbul.
  • Războiul din Ucraina intră în cea de-a treizeci și cincea zi.

„Forțele Kremlinului se întorc în Belarus și Rusia pentru reorganizare și realimentare”, afirmă Ministerul britanic al Apărării.

În timp ce războiul din Ucraina intră în cea de-a 35-a zi, trupele de la Kremlin se întorc în Belarus și Rusia, într-o mișcare care pune „și mai multă presiune” asupra logisticii lor.

Cea mai recentă analiză vine după ce armata rusă a declarat că va reduce „drastic” operațiunile din apropierea Kievului și a Moscovei în timpul negocierilor de pace de ieri de la Istanbul.

Într-o declarație, Ministerul Apărării a spus: „Unitățile ruse care au suferit pierderi grele au fost forțate să se întoarcă în Belarus și Rusia pentru a se reorganiza și a se realimenta. O astfel de activitate pune și mai multă presiune asupra logisticii, deja, tensionate a Rusiei și demonstrează dificultățile pe care Rusia le are în reorganizarea unităților sale în zonele înaintate din Ucraina. Rusia va continua, probabil, să compenseze capacitatea sa redusă de manevră terestră prin lovituri masive de artilerie și rachete.”

Sursa: alephnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri