5.7 C
București
duminică, 27 noiembrie 2022

Ministerul Finanţelor: Românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu dobânzi de până la 8,10% pe an

Publicat pe


30-09-2022
|
14:06

Shutterstock

Ministerul Finanţelor anunţă că, începând de luni, 3 octombrie a.c., românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1 şi 2 ani şi dobânzi anuale de 7,75%, respectiv 8,10%.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

• între 03 – 25 octombrie 2022, online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi Ghid Tezaur online şi Tezaur online;
• între 03 – 26 octombrie 2022 de la unităţile Trezoreriei Statului;
• între 03 – 25 octombrie 2022 în mediul urban şi 03 – 24 octombrie 2022 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A.

Dobânda este anuală şi se plăteşte la datele stabilite în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice. Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe website-ul Ministerului Finanţelor, Secţiunea Datorie publică – Titluri de stat pentru populaţie şi pe www.posta-romana.ro.

 

Citește și…

Recomandări


Descinderi de amploare la baza Mihail Kogălniceanu, efectuate de procurorii DNA, alături de oficiali americani

Stiri Justitie

Descinderi de amploare la baza Mihail Kogălniceanu, efectuate de procurorii DNA, alături de oficiali americani

Descinderi de amploare efectuate de procurorii DNA, alături de oficiali americani, la baza Mihail Kogălniceanu.


IRCC a crescut la 4,06%, de la 2,65% în urmă cu trei luni. Anunțul BNR

Stiri Economice

IRCC a crescut la 4,06%, de la 2,65% în urmă cu trei luni. Anunțul BNR

Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, este de 4,06% pe an, acesta fiind calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din trimestrul II 2022.


George Simion s-a ales cu dosar penal. Liderul AUR a fost prins la volan, deși avea permisul de conducere suspendat | VIDEO

Stiri Politice

George Simion s-a ales cu dosar penal. Liderul AUR a fost prins la volan, deși avea permisul de conducere suspendat | VIDEO

Probleme pentru George Simion. Liderul AUR s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins de polițiști la volanul unui autoturism, deși avea permisul de conducere suspendat.  Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri