17.9 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Ministerul Sănătății: 75 de ucraineni sunt internați în spitalele din România, dintre care 13 cu COVID / Șapte răniți au ajuns până acum în unitățile medicale din țara noastră

Publicat pe


În prezent, 75 de cetățeni ucraineni sunt internați în spitalele din România, dintre care 13 cu COVID. Până acum, șapte răniți au ajuns în unitățile medicale din țara noastră, potrivit unei situații prezentate, marți, într-o conferință de presă, de către ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Este o situaţie din ultima săptămână, în intervalul 9 – 15 martie. Numărul de persoane internate în spital nu depăşeşte 100. Deci 75 de persoane sunt internate în spital astăzi. În ceea ce priveşte solicitările de asistenţă medicală către staţiile judeţene de ambulanţă şi ele sunt în aceeaşi limită, în jur de 100 de solicitări înregistrate zilnic. O parte dintre persoane s-au deplasat şi cu mijloace proprii la unităţile sanitare, dar cifrele nu pun niciun fel de problemă în ceea ce priveşte acordarea de asistenţă medicală”, a afirmat ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă.

Câteva sute de persoane din Ucraina au fost testate şi vaccinate împotriva anti-COVID, iar în prezent 13 pacienți infectați sunt internați.

Sursa: Ministerul Sănătății

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a pus la punct pentru persoanele refugiate din Ucraina un sistem de identificare şi de alocare a unui cod unic.

În România sunt alocate 3.300 de paturi în unitățile sanitare pentru persoanele rănite sau refugiaţi care au diferite afecţiuni ce necesită intervenţii chirurgicale.

Sursa: Ministerul Sănătății

Sursa foto: Ministerul SănătățiiSursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri