1.6 C
București
luni, 30 ianuarie 2023

Ministrul armean de externe a discutat la Vatican chestiunile legate de protejarea patrimoniului armean din Karabakh

Publicat pe


Ministrul armean de externe Ararat Mirzoyan, la o întâlnire cu secretarul de stat al Sfântului Scaun, Pietro Parolin, a abordat problemele protejării monumentelor spirituale și cultural-istorice armene din teritoriile aflate sub controlul Azerbaidjanului, a transmis marți serviciul de presă al Ministerului de Externe armean.

Foto: Ministerul Armean de Externe

La 25 octombrie, ministrul armean de externe Ararat Mirzoyan, aflat într-o vizită oficială la Vatican, s-a întâlnit cu secretarul de stat al Sfântului Scaun Pietro Parolin. Întâlnirea a abordat problemele protejării monumentelor spirituale și cultural-istorice armene de denaturare. de identitate și distrugere în teritoriile aflate sub controlul Azerbaidjanului. În acest sens, ministrul a subliniat că Azerbaidjanul încă împiedică vizita misiunii de evaluare UNESCO în Nagorno-Karabah și teritoriile adiacente„, se arată în mesaj.

În cadrul întrevederii, Mirzoyan a prezentat poziția părții armene pe probleme de securitate și stabilitate în Caucazul de Sud. Ministrul a atras atenția interlocutorului asupra consecințelor ultimelor acțiuni ale Forțelor Armate azere. „Partea armeană a subliniat că principalul obstacol în calea stabilirii păcii în regiune sunt revendicările și aspirațiile maximaliste ale Azerbaidjanului de a rezolva problemele prin folosirea forței sau amenințarea folosirii forței”, a spus Ministerul de Externe într-un comunicat.

În noaptea de 13 septembrie, Ministerul Apărării armean a raportat despre bombardarea așezărilor țării de către Forțele Armate azere. Baku a spus că acesta a fost un răspuns la provocările venite dinspre Erevan. Ulterior, Azerbaidjanul a anunțat că a ajuns la acorduri privind încetarea focului, dar Armenia a anunțat că bombardamentele au continuat. Consiliul de Securitate al Armeniei a ținut o ședință de urgență, în cadrul căreia s-a decis să se solicite ajutor din partea Rusiei pentru a utiliza prevederile Tratatului de prietenie, cooperare și asistență reciprocă, precum și OTSC și Consiliul de Securitate al ONU. Sursa: adevarul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri