10.6 C
București
miercuri, 5 octombrie 2022

Ministrul bulgar al apărării vede Moldova ca pe o următoare țintă a Rusiei

Publicat pe


„Dacă căutăm logica, Moldova ar putea fi următoarea victimă a Rusiei”, a declarat ministrul bulgar al apărării, Dragomir Zakov, transmite publicația bulgară DNEVNIK, citată de Rador. Motivul comentariului său a fost legat de speculațiile despre care va fi următoarea țintă a președintelui rus, Vladimir Putin, dacă acțiunile militare în Ucraina se vor finaliza cu succes.

El a precizat că în momentul de față armata bulgară asigură securitatea țării, dar în cazul unei escaladări serioase a tensiunilor se poate solicita ajutor. Un astfel de ajutor ar putea fi asigurat în câteva zile. Zakov a subliniat că numai la cererea Bulgariei pot veni în țară forțe NATO suplimentare.

Ministrul bulgar al apărării a spus încă o dată că în acest moment Bulgaria nu are cum să furnizeze Ucrainei avioane de luptă. El a explicat că mai puțin de jumătate dintre MiG-29-urile bulgare se ridică de la sol, pentru că sunt diverse probleme.

Asta presupune o nouă problemă serioasă. „Trebuie să luăm decizii urgente în următoarele câteva luni. Rusia nu va putea să-și îndeplinească obligațiile contractuale privind lucrările de reparație și întreținere. Noi însă trebuie să continuăm să ne protejăm spațiul aerian”, a adăugat Zakov.

Potrivit spuselor sale, încă nu există o decizie concretă de a ajuta Ucraina cu arme. El a precizat că Bulgaria are nevoie de muniție și arme, dar are cerințe specifice în ceea ce privește tipurile și cantitatea acestora. Zakov a comentat și evoluția de până acum a războiului. „Putin s-a surprins pe sine cu ceea ce a făcut. Se aștepta la o victorie rapidă, iar conducerea ucraineană să părăsească rapid țara. Se aștepta și la o scindare a NATO și a UE. El este deja în afara oricăror scenarii pe care le-a avut în vedere”, a spus ministrul bulgar al apărării.

Traducerea Rador: Mirela Petrescu / Foto: Ilustratie Republica Moldova / Vasile CurtuSursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri