0.9 C
București
luni, 4 decembrie 2023

Ministrul Familiei: Mamele minore care își continuă școala vor primi o bursă de 700 de lei

Publicat peMinistrul Familiei, Natalia Intotero, a declarat vineri, la Târgu Jiu, că mamele minore beneficiază de o bursă 700 de lei dacă merg la şcoală, iar copii acestora au prioritate pentru locuri la creşă, relatează Știrileprotv.ro.

Mamele minore vor primi o bursă de 700 de lei dacă vor merge la școală

Ministrul Natalia Intotero a anunțat, vineri, că mamele minore care decid să urmeze cursurile școlii vor beneficia de o bursă lunară de 700 de lei.

Această măsură este parte a campaniei „Clasa M. Clasa Mamelor Minore” și nu are scopul de a încuraja creșterea numărului de mame minore, ci mai degrabă de a le oferi sprijin pentru a-și continua educația și pentru a preveni separarea de copiii lor.

Prioritate la creșe și grădinițe pentru copiii mamelor minore

Pe lângă bursa de 700 de lei, copiii mamelor minore care participă la școală vor avea prioritate pentru locuri la creșe și grădinițe. Această măsură vine în sprijinul familiilor tinere și are ca scop asigurarea unui mediu stabil pentru dezvoltarea copiilor.

Ministrul Intotero a subliniat că tinerii pot continua să primească sprijin și după împlinirea vârstei de 18 ani, dacă aleg să își continue studiile sau să se angajeze.

Un program numit „17 plus și Mame Minore” le oferă tinerilor posibilitatea de a accesa programe de sprijin, inclusiv burse lunare pentru cei care urmează studii superioare. Acest sprijin este menit să îi ajute să își construiască un viitor mai bun și să se integreze mai bine în societate. Prin aceste programe, se urmărește creșterea șanselor de succes pentru toți tinerii și reducerea abandonului școlar.Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri