17.9 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Ministrul francez de externe Le Drian consideră că „Ucraina va câştiga”

Publicat peMinistrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a afirmat la sfârşitul săptămânii că el crede în victoria finală a Ucrainei asupra invaziei ruse.

Citește aici LIVE UPDATE | Războiul din Ucraina, ziua 12. Ultimele informații

El a avertizat, însă, în legătură cu distrugerile şi victimele civile pe care le-ar putea provoca asediul marilor oraşe, notează AFP.

„De zece zile, ceea ce a fost cel mai remarcabil a fost capacitatea puternică de rezistenţă a Ucrainei, până la un punct pe care experţii nu şi l-au imaginat”, a declarat Jean-Yves Le Drian la postul France 5.

„Intrăm în logica asediilor, iar logica asediilor face parte din expertiza noastră sinistră despre funcţionarea şi acţiunea forţelor ruse”, a subliniat el.

„Avem exemplul Groznîi, avem exemplul Alep şi va începe din nou”, a adăugat şeful diplomaţiei franceze, referindu-se la bilanţurile foarte grele ale intervenţiilor ruse în capitala cecenă şi în marele oraş din nordul Siriei.

„Cred că ceea ce vom găsi în Mariupol când războiul se va termina va fi oribil, este Odesa şi mai e şi Kiev”, a spus el.

Conversație telefonică între Emmanuel Macron și Vladimir Putin

Într-o conversaţie telefonică între preşedinţii francez, Emmanuel Macron, şi rus, Vladimir Putin, duminică, liderul de la Kremlinului a afirmat că îşi va „atinge obiectivele” în Ucraina, „fie prin negociere, fie prin război”, dar a negat atacarea civililor, potrivit preşedinţiei Franţei.

„Cred că Ucraina va câştiga”, a spus Jean-Yves Le Drian, subliniind în sprijinul acestei analize izolarea diplomatică a Rusiei şi efectul sancţiunilor internaţionale.

„Am adoptat luat serii uriaşe de sancţiuni ale căror efecte sunt grave şi, în opinia mea, vor fi din ce în ce mai grave, ceea ce face ca preţul de plătit pentru război va deveni insuportabil, iar la un moment dat preşedintele Putin va fi confruntat cu alegerea de a avea efecte majore asupra funcţionării Rusiei sau de a deschide negocieri”, a explicat el.Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri