1 C
București
duminică, 10 decembrie 2023

Ministrul Tîlvăr, chemat la Ora Guvernului

Publicat peLiderul grupului senatorilor USR, Radu Mihail, şi-a exprimat nemulţumirea, luni, că nu a fost încă transmisă ministrului cererea înaintată săptămâna trecută de reprezentanţii partidului.

„Am verificat dacă au discutat măcar informal cu domnul Tîlvăr, aşa cum au promis, să-l întrebe când ar putea veni la Senat. Nu au făcut-o şi nu i-au transmis că este nevoie să vină să explice ce s-a întâmplat la graniţa cu Ucraina, cu dronele care cad pe teritoriul României şi cu tot ce înseamnă dotare a Armatei române pentru a face faţa ameninţării de la răsărit. Noi am insistat că trebuie să existe ‘Ora Guvernului’ şi ministrul Tîlvăr să vină să dea socoteală Senatului. Invitaţia va fi transmisă astăzi”, a afirmat Radu Mihail, la Senat.

Potrivit acestuia, unii membri ai Comisiei de apărare din Senat se vor întâlni cu ministrul, însă acesta trebuie să se prezinte în plen şi nu doar să se întâlnească cu câţiva parlamentari.

„E nevoie să intrăm în normalitate. ‘Ora Guvernului’ şi ‘Ora Prim-ministrului’ sunt lucruri menţionate specific în Regulamentul Senatului. (…) Vom urmări ca acest lucru să se întâmple în fiecare săptămână, să ne asigurăm că vin miniştrii să răspundă (…) dacă îi apără sau nu pe cetăţeni de necazurile care apar”, a adăugat Mihail.

Sursa: jurnalul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri