17.9 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Ministrul turc de Externe Mevlut Cavusogl confirmă că moscheea din Mariupol a fost bombardată și spune că a făcut apel la Rusia să sprijine evacuarea cetățenilor turci

Publicat pe


Ministrul turc al Afacerilor Externe, Mevlut Cavusoglu, anunță că a făcut apel la autoritățile din Rusia să ofere ajutor pentru evacuarea cetăţenilor turci, blocaţi în oraşul asediat Mariupol din Ucraina, relatează Agerpres, conform AFP.

Cavusoglu a confirrmat pentru presa din Turcia că moscheea din localitatea Mariupol a fost lovită de bombardamente ruse.

Şeful diplomaţiei turce a spus că l-a sunat sâmbătă pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov şi i-a cerut ajutorul pentru evacuarea cetăţenilor turci.

Autorităţile ucrainene au transmis în acest weekend că moscheea din Mariupol, unde s-au refugiat circa 80 de civili, dintre care câteva zeci de turci, a fost vizată de forţele ruse care au încercuit oraşul.

Este prima reacţie oficială a guvernului turc de la anunţul autorităţilor ucrainene.

Cavusoglu a declarat că „imamul moscheii nu a confirmat bombardamentul” asupra clădirii.

Un membru al comunităţii turce locale a dezminţit la rândul său sâmbătă că moscheea a fost vizată de armata rusă.

„El a spus că în zonă au căzut rachete”, a spus ministrul, recunoscând că a pierdut contactul cu comunitatea turcă de acolo din cauza prăbuşirii infrastructurii.

„Am transmis această informaţie Rusiei”, a adăugat el.

„Am trimis autocare în regiune, însă acestea nu au putut intra în oraş”, a mai spus el.

Este prima dată când guvernul turc confirmă prezenţa unor cetăţeni ai săi în moschee, fără a preciza numărul lor.

„Susţinem integritatea teritorială a Ucrainei, însă trebuie să lucrăm cu ambele părţi în scopuri umanitare”, a declarat Cavusoglu.

Sursa foto: Facebook / Mevlut CavusogluSursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri