17.2 C
București
marți, 21 mai 2024

Mircea Fechet, proiect de investiție în fabrici de reciclare a textilelor pentru antreprenorii români: „Linie de finanțare de 220 de milioane de euro”

Publicat pe


Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a propus o soluție pentru reciclarea textilelor, ce vizează activitatea antreprenorilor români. Începând cu întâi ianuarie 2025, România este obligată, prin directivă europeană, să intre în circuitul acestui tip de reciclare. 

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a vorbit despre soluția de care pot beneficia antreprenorii români, care vor să-și deschidă o fabrică de reciclare a textilelor. Ministrul a menționat că țara noastră va primi 75% finanțare din fonduri europene pentru astfel de proiecte. Această inițiativă vine în întâmpinarea directivei europene prin care România este obligată să intre în circuitul reciclării textilelor.

Sunt disponibile fonduri de 220 de milioane de euro, suficiente pentru douăzeci și șase de fabrici de reciclare, în care valoarea investiției să fie între 500 de mii de euro și, 8,4 milioane de euro. Totuși, programul nu se referă specific doar la reciclarea textilelor,…



Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri