4.1 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Mircea Geoană (NATO), la Chișinău: Nu vedem un risc de natură militară din partea Rusiei la adresa Republicii Moldova. Asta nu înseamnă că nu derulează tot ce înseamnă arsenalul războiului hibrid

Publicat peNATO nu vede un risc de natură militară din partea Federației Ruse la adresa Republicii Moldova, dar asta nu înseamnă că Rusia nu derulează tot ce înseamnă arsenalul războiului hibrid împotriva Republicii Moldova, a declarat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, joi, în marja unei vizite oficiale la Chișinău.

Mircea Geoană (NATO), despre amenințarea rusă la adresa Republicii Moldova

Pe o perioadă predictibilă nu există vreun risc de natură militară din partea Rusiei la adresa Republicii Moldova, spune Mircea Geoană.

„Vreau să reconfirm aici la Chişinău faptul că nu vedem un risc de natură militară din partea Federaţiei Ruse la adresa Republicii Moldova, pentru simplul fapt că Ucraina face o treabă atât de bună, şi cu sprijinul nostru, încât acest risc militar în acest moment şi pe perioadă predictibilă nu este”, a declarat oficialul nord-atlantic, într-o conferință de presă susținută alături de premierul Dorin Recean.

Pe de altă parte, Mircea Geoană a explicat că Moscova derulează „tot ce înseamnă arsenalul războiului hibrid” împotriva statului de pe malul estic al Prutului.

„Asta nu înseamnă că Federaţia Rusă nu a declanşat şi derulează, în timp ce discutăm, tot ce înseamnă arsenalul războiului hibrid împotriva Republicii Moldova, de la folosirea armei energetice, la atacuri cibernetice, la dezinformare, la influenţarea mecanismelor democratice, la instigarea la revoltă socială şi pentru noi este foarte important să întărim rezilienţa Republicii Moldova, respectând neutralitatea acestei ţări”, a adăugat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri