25 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Mircea Geoană trage un semnal de alarmă. Rusia se pregătește să lanseze o nouă ofensivă

Publicat pe


Sursa: Captură video

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat, la finalul reuniunii miniştrilor de externe din NATO, că Putin a decis regruparea forțelor rusești pentru a lansa, în următoarea perioadă, o nouă ofensivă pentru ocuparea zonei Donbas și a sudului Ucrainei.

Oficialul român a precizat că la întâlnirea Alianței a fost și ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleva.

  „A vorbit ca întotdeauna convingător, pragmatic şi pasional în faţa miniştrilor de externe din NATO. În acest moment de inflexiune vom continua să ajutăm Ucraina cu sprijin militar adecvat acestei noi etape de derulare a acestui război, dar şi din punct de vedere umanitar şi financiar”, a declarat Geoană.

China, tot mai amenințătoare la adresa Taiwanului. Statele Unite avertizează

De asemenea, secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice a mai declarat că Republica Populară Chineză trebuie să înțeleagă faptul că orice sprijin pe care îl oferă Rusiei în războiul împotriva Ucrainei reprezintă „un pas greșit și o mobilizare suplimentară a comunității internaționale.”

Totodată, Geoană a amintit de viitorul concept strategic al Alianței, pe care miniștrii de externe l-au discutat la reuniune. Acesta a spus că urmează să fie negociat de aliați și adoptat de liderii statelor membre NATO la Summitul de la Madrid, Spania.

Mai mult, secretarul general adjunct al Alianței a comentat și suspendarea Federației Ruse din Consiliul Drepturilor Omului al ONU. Oficialul român e de părere că crimele oribile pe care armata rusă le-a săvârșit în Ucraina duc la izolarea totală a Rusiei de comunitatea internațională.

”O reuniune importantă derulată pe parcursul a două zile, o unitate ireproşabilă la nivelul Alianţei, suntem mulţumiţi de unitatea şi determinarea noastră de a nu ceda acestui război declanşat de Rusia. Susţinem Ucraina, susţinem şi protejăm spaţiul euro-atlantic şi angajăm liderii noştri la nivel global pentru a putea să aşezăm o ordine mondială bazată pe reguli şi nu pe legea junglei”, a concluzionat Mircea Geoană.

Citește și articolul: Mircea Geoană: România va fi în continuare cheie şi ancoră în NATO şi în Uniunea EuropeanăSursa: zin.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri